Besluit over de zwembadplannen uitgesteld

De gemeenteraad heeft het besluit over een toekomstige zwemvoorziening in Oudewater uitgesteld. Dat uitstel gebeurde op verzoek van burgemeester en wethouders. Die vinden dat het rapport van onderzoeksbureau Semad Advies een passage bevat die kan leiden tot misverstanden.

Tot die conclusie kwamen zij nadat raadslid Kees de Bruijn in de forumvergadering Samenleving van 12 mei 2015 vragen had gesteld over de bestemming van de grondopbrengst van het Statenland. Wat er gebeurt met de geschatte opbrengst van 2 à 2,5 miljoen euro? Wordt die nu bijgeschreven op de rekening van de gemeente óf gebruiken de plannenmakers dit geld om een nieuw zwembad te bouwen?

Duidelijker onderzoeksrapport

Burgemeester en wethouders vinden dat de tekst in het onderzoeksrapport hierover duidelijkheid moet verschaffen. Die moet voor slechts één uitleg vatbaar zijn. Dat is nu niet het geval. Daarom gebruiken zij de komende tijd om in overleg met de opsteller van het rapport de tekst aan te scherpen.

Op verzoek van de gemeente vergeleek Semad Advies in de achterliggende maanden twee nieuwbouwplannen. Dat van Ceifer (een nieuw openluchtbad) en dat van het Consortium Oudewaterse Ondernemers (overdekt zwembad en buitenbad). Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek, besloten burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor te stellen om te kiezen voor het openluchtbad van Ceifer. Het plan van het Consortium Oudewaterse Ondernemers vinden burgemeester en wethouders niet alleen te duur, maar ook te risicovol voor de gemeente.

De gemeenteraad heeft het laatste woord. Wanneer de zwembadplannen weer op de agenda van de gemeenteraad komen, is nu nog niet bekend.

Bron: Gemeente Oudewater | 27 mei 2015

Geef een antwoord