Bezoek ambassadeur van Duitsland aan Oudewater

Na de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in 2018, bracht nu ook de ambassadeur van Duitsland – de heer Dirk Brengelmann – een bezoek aan Oudewater. Op maandag 13 mei was hij te gast in de oudste stad van het Groene Hart.

Er was een bijzonder geanimeerd programma opgesteld. Na de  ontvangst op het stadhuis van Oudewater, met koffie en een ‘geelbuikje’ bracht de ambassadeur een bezoek aan  De Heksenwaag.
Uiteraard volgde toen een rondvaart met De Geelbuik door Oudewater met (zoals altijd) een mooi verhaal van deze keer  Christine Splinter, een bezoek aan het Touwmuseum en aan het
Toeristisch Informatie Punt Oudewater.

Touwmuseum

Vervolgens een lunch in het stadhuis, samen met de Oudewaterse ondernemersverenigingen en Oudewaternaren met een Duits paspoort.

Andrea Bos-Zwirner

Voorafgaand aan de lunch overhandigde Otto Beaujon namens de Stichting Gerard David een informatief boekje over de schilderijen van deze schilder die door heel Oudewater verspreid hangen.

Otto Beaujon

Burgemeester Pieter Verhoeve over de komst van de Duitse ambassadeur.: “Uiteraard zijn we heel blij dat de heer Brengelmann kennis komt maken met Oudewater. We laten hem zien wat de stad heeft te bieden op onder andere toeristisch gebied. Per slot van rekening komen jaarlijks veel Duitse toeristen naar Oudewater’’. Daar blijft het niet bij. ,,De ambassadeur gaat ook in gesprek met Oudewaterse ondernemers, waarvan er enkele bedrijfsmatig met Duitsland verbonden zijn.’’

Bron: Gemeente Oudewater | Eindredactie en foto’s: redactie Oudewater.net

Geef een antwoord