Bijzondere lezing ‘Het verhaal van de Heksenwaag’

De Geschiedkundige Vereniging Oudewater organiseert een bijzondere bijeenkomst op donderdag 13 april 2017 met als onderwerp: ‘Het verhaal van de Heksenwaag’. Lezing door de heer Walther Kok.

“De Heksenwaag in Oudewater – ‘Onze Heksenwaag’ zoals wij Geelbuiken graag zeggen – is wereldberoemd. Maar dat is niet altijd zo geweest. Het heeft zelfs maar weinig gescheeld of de Waag zou zijn verworden tot (de ruïne van) een paardentramremise. En dat in plaats van wat de Heksenwaag nu is: een internationaal bekend museum.
Gelukkig hebben de kracht van het verhaal, de overtuigingskracht van een aantal vertellers én de honderdduizenden bezoekers er voor gezorgd dat de Waag m.n. vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw niet meer uit het museale landschap van Nederland is weg te denken (om over weg te toveren maar niet te spreken)”.

Over de spreker

De heer Walther Kok is voorzitter/secretaris van het bestuur van ‘Museum de Heksenwaag’.

Bijeenkomst

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 13 april 2017 in zaal De Rank aan de Noorder Kerkstraat te Oudewater en begint om 20.00 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis voor leden van de Geschiedkundige Vereniging Oudewater. Voor niet-leden is de bijdrage € 2,50.

Bron: Geschiedkundige Vereniging Oudewater | 4 april 2017

Geef een antwoord