Bike Show in Oudewater gaat niet door

De geplande Custom Bike Show in Oudewater gaat dit jaar niet door. Daarmee volgt burgemeester Verhoeve het advies van de politie. Die sluit namelijk de kans niet uit dat rivaliserende motorclubs het evenement aangrijpen om hun onderlinge ruzies uit te vechten.

De organisatoren van de Custom Bike Show, de Satudarah, hebben een vergunning aangevraagd om begin juni hun jaarlijks terugkerende evenement te houden in Oudewater.

Negatief

Net als voorgaande jaren had de gemeente haar medewerking daaraan verleend, totdat de politie echter negatief adviseerde. Momenteel is het onrustig tussen de zogeheten Outlaw Motorclubs, als Hell’s Angels, Satudarah en Bandidos.

De politie denkt dat de veiligheid van de organisatoren, deelnemers en inwoners in het geding kan komen. De politie sluit namelijk niet uit dat rivaliserende motorclubs het evenement in Oudewater aangrijpen om de openbare orde te verstoren. Dat gebeurde al eerder dit jaar in andere delen van het land.

Geen permanente afwijzing

‘Het is jammer voor de organisatie en de motorliefhebbers, maar het is niet per se een permanente afwijzing. Als de situatie verandert, zou de Custom Bike Show volgend jaar weer door kunnen gaan,’’ zegt burgemeester Verhoeve.

Zenderstreek Montfoort & Oudewater | Vrijdag 9 mei 2014

Geef een antwoord