Blauwe knooptijd in Oudewater zit erop

Wethouder Ad de Regt en enkele bekende Oudewaternaren hebben hun vastenperiode van 30 dagen zonder alcohol erop zitten. Ter afronding van deze actie ‘IkPas’ hief de wethouder met enkele deelnemers het glas in het Cultuurhuis. O ja, de feestelijke cocktaildrank bevatte geen alcohol.

Einde periode van 30 dagen zonder alcohol

IkPas is een initiatief van de GGD regio Utrecht. Die wil hiermee het bewustzijn bij mensen van 18 jaar en ouder vergroten als het gaat om gewoontedrinken. En vanzelfsprekend een voorbeeld stellen aan jongeren. De deelnemers aan de actie waren gedurende 30 dagen als ambassadeurs herkenbaar aan het blauwe bandje dat zij droegen met daarop de tekst ‘IkPas’.

Over zijn bevindingen schreef De Regt wekelijks een column. Die verscheen gedurende de maand maart in een regionaal huis-aan-huisblad. Voor zijn columns liet hij zich inspireren door Oudewaternaren waarmee hij een gesprek aanknoopte. Dat gebeurde enkele malen aan een Oudewaterse cafétafel. ,,Je merkt dat het thema alcohol veel mensen niet alleen bezighoudt, maar ook zorgen baart. Vooral het alcoholgebruik door jongeren. De mensen die ik sprak waren daar heel openhartig over. Ik heb gemerkt dat het anderen tot nadenken stemt als je er met hen over praat. Alleen daarom al vind ik zo’n actie als ‘IkPas’ heel waardevol.’’

Naast wethouder Ad de Regt deden de volgende personen mee aan het initiatief: : Gerwin Coljé (schaatser), Danny Muijs (Yellow Bellies en jeugdvoetbaltrainer), Lea Beaujon (Fairtradewinkel), Otto Beaujon (columnist en verslaggever IJsselbode), Martin Weerstand (jeugdwerkbestuurder protestantse gemeente Oudewater), Saskia Wulterkens (combinatiefunctionaris Cultuurhuis) en Joost van den End (predikant hervormde gemeente).

Bron: Gemeente Oudewater | 31 maart 2016

Geef een antwoord