Blij met wandelpad langs Grote Gracht in Oudewater

Wie vanuit de binnenstad een rondje wandelt om de Grote Gracht, houdt zijn schoenen droog en netjes. De gemeente Oudewater liet de veel bewandelde route opknappen. Dit tot tevredenheid van de bewoners van de Nieuwe Singel en omgeving en van anderen die van deze fraaie wandeling willen genieten.

Burgemeester en wethouders hebben goed geluisterd naar de bewoners die klaagden over de staat van het wandelpad langs de Grote Gracht. Dat was oneffen en modderig na een iedere regenbui. Dat is nu verleden tijd. Onlangs liet de gemeente het wandelpad ophogen en van schelpengrit voorzien. Het resultaat mag er zijn. Dat vindt ook een aantal bewoners van de Nieuwe Singel en omgeving. Die schreven de gemeente dat zij erg tevreden zijn met de opknapbeurt. Ook toonden zij zich content met de uitbreiding van het aantal maaibeurten in de zomermaanden.

Wegenonderhoudsplan

En zo investeert de gemeente stevig in het onderhouden van haar wegen, straten en paden. Nog niet zo lang geleden werden ook de Waardsedijk en Hekendorpse Buurt onder handen genomen. Die kregen niet alleen een opknapbeurt, maar er was ook oog voor de verkeersveiligheid. De hier aangebrachte belijning suggereert fietsstroken. Aanwonenden laten weten dat dit werkt en dat auto’s minder hard rijden. ,,We willen alle wegen in het buitengebied op die manier aanpakken,’’ neemt wethouder Bert Vermeij alvast een voorschot op de uitvoering van het wegenonderhoudsplan.

Bron: Gemeente Oudewater | 4 december 2015

One thought on “Blij met wandelpad langs Grote Gracht in Oudewater”

  1. Maria zegt:

    Geweldig gedaan!!

Geef een reactie