Bord lokt opvarenden naar populaire Grachtenvaert

Veel toeristen monsteren al aan voor een Grachtenvaert door Oudewater. Nu een groot bord de instapplaats markeert, valt een stadsrondvaart helemaal niet meer te negeren.

Oudewater ontdekken vanaf het water

Burgemeester Pieter Verhoeve en vrijwilligers van Grachtenvaert Oudewater onthulden dinsdag 1 juli het bord. Dat nodigt toeristen uit om Oudewater te ontdekken vanaf het water. En de tochten zijn erg populair. Zo populair dat Grachtenvaert Oudewater vorig jaar zelfs een tweede boot in de vaart nam.

“Het gaat inderdaad heel goed met de Grachtenvaert,” meldt initiator Piet Six trots. “Dit jaar hebben we voor het eerst ook een Schutvaert op het programma staan. Dan varen we via de historische kolksluis naar de Grote Gracht en de Lange Linschoten. We merken dat veel mensen het interessant vinden om te schutten in de sluis,” glundert Six.

Grachtenvaert Oudewater wordt momenteel gerund door een 20-tal vrijwilligers, bestaande uit schippers, watergidsen en coördinatoren.

Tijden van afvaarten

De afvaarten voor de historische Grachtenvaert zijn van woensdag tot en met zondag op 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De Schutvaert vaart elke dinsdag- en zaterdagmiddag. Tickets en informatie over de vaertochten en arrangementen zijn verkrijgbaar bij het TIP in de Leeuweringerstraat 10. Telefoonnummer 0348-561628 of tip@oudewater.net.

Gemeente Oudewater | Donderdag 3 juli 2014

Geef een antwoord