Bouw en renovatie Oude Touwfabriek start feestelijk

De Oude Touwfabriek in Oudewater is een begrip. Het oude complex met historische industriële gebouwen wordt herontwikkeld tot een bijzondere woonwijk, met respect voor de omgeving. Het resultaat is een karakteristieke combinatie van Rijksmonument en een grote diversiteit aan woningen, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Vandaag, woensdag 18 februari, gaat met een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats de bouw officieel van start.

Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Pieter Verhoeve, burgemeester van Oudewater, gaven op woensdag 18 februari rond 16.00 uur gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw en restauratie van De Oude Touwfabriek te Oudewater. Voorafgaand is een korte introductie van het project, ontworpen door Braaksma & Roos, gegeven door initiatiefnemers Saskia van der Lee en Henk Jan Hollander.

Het Rijksmonument wordt behouden, waardoor de oude industriële sfeer wordt gecombineerd met het wooncomfort van deze tijd. De spontane samenstelling van de huidige fabrieksgebouwen volgt de onderlegger voor de nieuwbouwwoningen.

Momenteel is een deel van de woningen al in de verkoop, waaronder negen tweekamerwoningen en vijf driekamerwoningen in het Rijksmonument, zes halfvrijstaande familiehuizen en twaalf eengezinswoningen. De rest van het plan bevat nog eens zes eengezinswoningen, drie geschakelde bungalows, drie vrijstaande woningen, het Rijksmonument Oude Ketelhuis en een vrije kavel.

Bron: De Architect | 18 februari 2015

Geef een antwoord