Bouw Parel van Oudewater van start

De realisatie van het woonproject De Parel van Oudewater voor jongvolwassenen met een beperking gaat de volgende fase in.

 

De ondertekening van de bouwovereenkomst is de afsluiting van het voorbereidend werk en de start van de bouw en verbouwing van de prachtig gelegen woonboerderij aan de Hekendorperweg in Oudewater.

De komende maand wordt er gesloopt. Inpandig wordt vrijwel alles weggebroken. Hier zullen twee appartementen komen, algemene ruimten, twee logeerplekken en een woongedeelte voor het zorgechtpaar. De bestaande hooiberg en de daarachter liggende schuur worden gesloopt, maar worden in groter formaat weer opgebouwd. Deze drie delen worden door een vaste verbindingsgang met elkaar verbonden.

In de hooiberg komt een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. In het nieuwe tuinhuis, op de plek van de schuur, zullen nog zes appartementen komen. De appartementen zijn niet alleen prachtig gesitueerd te midden van het groen en weidse uitzicht, maar zijn ook licht en royaal van opzet. ‘‘Onze kinderen zullen hier waarschijnlijk altijd blijven wonen,’’ zegt Astrid Snel die dit ouderinitiatief nam.

De missie van Stichting De Parel van Oudewater kwam vanuit haar moederhart en zorg voort; het creëren van een veilige omgeving waar bewoners zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd voelen door anderen. Astrid Snel is blij dat de bouw nu echt van start gaat. ‘‘Eigenlijk liep ik toevallig tegen deze locatie aan, we krijgen hiermee 9.000 vierkante meter en kunnen alle ideeën die we hebben realiseren.’’

Naast de zorgappartementen en het woongedeelte voor het zorgechtpaar komt er een dierenverblijf en zijn er tal van mogelijkheden voor dagbesteding. De zorgboerderij ligt slechts 1,5 km buiten de bebouwde kom van Oudewater. Nu de bouw van start gaat, zullen de eerste aanmeldingen en gesprekken plaatsvinden met potentiële cliënten.

Het zorgechtpaar is inmiddels aangesteld en samen met hen wordt veel tijd uitgetrokken voor een juiste selectie. ‘‘Het moet een gezellige leefsfeer worden en daarom moet er echt een match zijn onderling.’’ Begin 2017 vindt de oplevering plaats. Meer informatie: www.deparelvanoudewater.nl.

Bron: Zenderstreek | 25 februari 2016

Geef een antwoord