Bridgeclub in Oudewater heet Heksentoer, maar is het dat ook?

De bridgeclub in Oudewater is een ruim 50 jaar bestaande vereniging, maar zeker geen 50 jaar oude vereniging. Er komen nieuwe leden bij en er haken er wel eens af, maar de club telt al jaren meer dan honderd leden. Er wordt (bijna)  elke dinsdagavond gebridged in De Klepper en op donderdagmiddag in het Zalencentrum. En, heel belangrijk, bij B.C. Heksentoer is het altijd gezellig!

Bridge wordt wereldwijd meer gespeeld dan welk kaartspel dan ook. Over de hele wereld worden toernooien en kampioenschappen gespeeld, maar je kunt het ook gewoon in Oudewater bij onze eigen bridgeclub spelen: Bridgeclub Heksentoer.

Bridgen een heksentoer?

En of bridgen een heksentoer is? “Nou, dat valt wel mee,” zegt de voorzittervan de vereniging,  Arie van der Stoep. “Bridge is een kaartspel dat zowel onder de noemer denksport geplaatst kan worden – waarbij het dan ook nog eens gezellig is – als onder de noemer gezelschapsspel – waarbij dan wel gedacht moet worden.”
En hij vervolgt met een duidelijke samenvatting: “Kortom: bridge is een gezellig kaartspel.”
En wie nu denkt: “Het zal wel; en aan een kant wil ik het wel proberen, maar het lijkt mij aan de andere kant toch niet eenvoudig,” kan een bridgecursus volgen. Die wordt gegeven door de eerder genoemde voorzitter van de bridgeclub in Oudewater. En dan kun je aansluitend lid worden, want nieuwe leden zijn altijd welkom. En bijna iedereen die lid geworden is, blijft gezellig bridgen.

Bridgecursussen voor beginners en gevorderden

En wie graag zo’n bridgecursus wil volgen boft, want in Oudewater wordt er in januari gestart met een cursus voor beginners, terwijl je je kennis kunt opfrissen in september. Beide cursussen worden, zoals vermeld, gegeven door Arie van der Stoep.

Arie van der Stoep

Tijdens de bridgecursus voor beginners zit iedereen al vanaf les één met kaarten in de hand en leer je spelenderwijs bridgen. Deze cursus bestaat uit 12 lessen, wordt buiten de vakanties om gegeven en wordt in april afgesloten met een bridgedrive.
De cursus voor gevorderden is een vervolg op de cursus voor beginners en is ook geschikt om eventuele bestaande bridgekennis op te frissen. Ook deze cursus bestaat uit 12 lessen en wordt in december afgesloten met een bridgedrive.
De cursussen worden op donderdagavond gegeven van 19.30 tot 22.30 uur in het Cultuurhuis in Oudewater. De kosten voor iedere cursus bedragen € 90,00 en daar zit een cursusboek bij.
Wie meer informatie wil, kan een e-mail sturen naar Arie van der Stoep:  avdrstoep@gmail.com of een kijkje nemen op de website Bridgen in Oudewater.

Bridgeclub Heksentoer

Wie gelijk lid wil worden van de bridgeclub of meer informatie over de bridgeclub zelf wil kan contact opnemen met de secretaris van de B.C. Heksentoer: mevrouw L. de Vries-de Hoop, tel. 0348-562121 of mail: liadevries@kpnmail.nl.

De bridgeclub heeft uiteraard ook een eigen website: BC Heksentoer

Bron: BC Heksentoer en Arie van der Stoep

Geef een antwoord