Bruidsparen mogen eigen trouwambtenaar kiezen

Bruiden en bruidegoms geven elkaar graag het jawoord in Oudewater. Vooral het historische stadhuis vinden zij een aantrekkelijke trouwlocatie. Oudewater gaat nog meer inspelen op hun wensen door het eenvoudiger te maken om voor een eigen trouwambtenaar te kiezen.

De ambtenaren van de burgerlijke stand sloten in 2013 51 huwelijken of geregistreerde partnerschappen af. In 2014 waren dat er 64 en in 2015 zelfs 71. Ook flink wat trouwlustigen van buiten de stad zien Oudewater als ideale trouwlocatie. Vooral de historische omgeving en de gezellige sfeer van de binnenstad spreekt de bruidsparen aan.

Om het trouwlustigen nog aantrekkelijker te maken om ‘ja’ te zeggen in Oudewater, verruimt de gemeente de mogelijkheden om te kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Tot nu kon dat alleen als iemand buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand was in een andere gemeente. Vanaf nu bestaat dus de mogelijkheid om ook een huwelijk te laten sluiten door iemand die niet in een andere gemeente als buitengewoon ambtenaar staat geregistreerd.

Een huwelijk afsluiten door een eigen trouwambtenaar brengt voor een bruidspaar wel extra kosten met zich mee. Ook moeten de toekomstige echtelieden dit minimaal vier maanden voor de huwelijksvoltrekking laten weten.

Bron: Gemeente Oudewater | 17 maart 2016

Geef een antwoord