Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater naar Gouda

Hoewel er af en toe ook wel enige kritiek te beluisteren of te lezen valt – maar wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt kan daarop wachten – is de overheersende mening in Oudewater heel duidelijk dat Pieter Verhoeve een prima burgemeester en een bijzonder aardige man is. Maar nu vertrekt hij vanuit Oudewater naar Gouda om daar de taak van burgervader te gaan vervullen.

Verhoeve groeide op in Bleskensgraaf, behaalde zijn propedeuse voor leraar basisonderwijs aan het Driestar College in Gouda. Vervolgende studeerde hij politieke geschiedenis en rechtsgeleerdheid aan de universiteiten van Utrecht en Leiden en werd in 2012 op 32-jarige leeftijd eerste burger in Oudewater. Toen was hij de jongste burgemeester in Nederland.

De Goudse raad koos in meerderheid voor Verhoeve. Die voordracht gaat naar de Commissaris van de Koning en moet nog worden bekrachtigd door het kabinet. Maar dat is doorgaans een formaliteit. De installatie van Verhoeve in Gouda vindt naar verwachting plaats op 13 november 2019. Zijn vertrekdatum bij Oudewater is nog niet bekend.

De commissaris van de Koning van Utrecht treedt binnenkort in contact met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Oudewater over de nu te ondernemen stappen.

Oudewater.net | Donderdag 3 oktober 2019

 

Geef een antwoord