Cabaret met jongeren met liedjes van Jules de Corte

Monique van den Hoogen en Joke van Diest hebben in eerdere theaterproducties ondervonden dat samenwerken succesvol is. Dit jaar willen ze samen aan de slag met een kleine productie over de vooral lichtvoetige kant van Jules de Corte.

Nooit was de muziek van Jules de Corte op schrift gesteld totdat in 2013 een boek uitkwam van zijn veelzijdige en uitgebreide repertoire. De man heeft maar liefst 3.000 liedjes geschreven. Uniek in zijn soort vanwege zijn muzikaliteit, intellect en woordenspel.

Inspiratie

Dit boek van Jules vormde de inspiratie voor Monique van den Hoogen en Joke van Diest om ermee aan de slag te gaan, met jongeren van 13 tot 23 jaar. “Ik ben van de muziek, en Joke is van het cabaret en improviseren’’, zegt Monique van den Hoogen.

‘‘Een deel van de liedjes is al uitgezocht, maar de jongeren moeten zelf ook aan de slag met hun creativiteit. Ze mogen zelf ook liedjes uitkiezen en deze bewerken. Er zit vaak veel humor in de nummers van De Corte en dat is uitnodigend’’.

Avontuur

‘‘Het wordt een mengeling van improvisatie, cabaret en zang.’’ Inmiddels hebben zich al voldoende jongeren aangemeld om het door te kunnen laten gaan.

“Maar we zoeken nog jongens, en een goeie pianist van deze leeftijd!” zegt Monique. ‘‘Dus als je een lekkere stem hebt en ervan geniet om theater te maken ben je van harte welkom! Het is een avontuur om dit samen met jongeren te doen.”

Zowel de repetities als de uitvoering vinden plaats in het kleine theater Teatro da Graça aan de Goudsestraatweg 2 in Oudewater.

Meedoen

Meedoen met het theaterstuk? De repetities vinden plaats op alle vrijdagavonden in september, oktober en november (tot de voorstelling) + één zaterdag. De voorstellingen vinden plaats in het weekend van 13, 14 en 15 november. De kosten om mee te doen aan de productie bedragen 80 euro. Aanmelden kan via www.dezangzaak.nl. Daar is ook een trailer te zien van Jules de Corte.

Monique van den Hoogen is zelf gek op het nummer ‘Als je overmorgen oud bent’, maar daar heeft ze zelf voorlopig nog geen last van.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 13 juni 2015

Geef een antwoord