Carnaval Uivergein 2019

Allereerst wil ik een groot compliment maken voor het prachtige blad de UIVERGEINER op mooi papier met schitterende kleuren fijne verhalen en mooie foto’s; vooral het middenblad met een zwevende prins met hofdames en raad van elf boven de markt van Oudewater is een lust voor het oog. Maar dan de rest …
Lees het verhaal met mooie foto’s en een mooi filmpje!

De sleuteloverdracht is het officiële begin van het carnaval, dat zoals altijd georganiseerd  wordt door de Blauwbaadjes. Dit keer vond de sleuteloverdracht niet plaats door de burgemeester (hij was op wintersport en groot gelijk heeft hij; het was tenslotte prachtig weer in het alpengebied), maar door de Loco, dat in het Spaans gek betekent, aldus locoburgemeester, de heer Duindam, in zijn openingstoespraak. Hij hoopte dat het zaterdag een prachtige dag zou worden voor de carnavalsoptocht met droog weer een matig windje en niet te koud. En ook zei hij dat dat de huidige prins Koen er tien jaar op heeft gewacht om dit mee te mogen maken, voordat hij de sleutel van de stad aan hem overhandigde. Oudewater is Uivergein!

Bob Duindam, Prins Koen

Hij,  Prins Koen, vertelde dat hij het grappig vond om Prins te zijn en als thema ’terug naar de toekomst’ te gebruiken.

Voorbach

Er werden natuurlijk diverse mensen in het zonnetje gezet: zijn ouders en vrouw, schoonouders, carnavalmaatjes en broer.

Prins Koen keek terug

Terugkijkend: twee jaar terug het afscheid van Gé Sluis met 44 jaar voorzitterschap met daarbij Prins Raphaël en vorig jaar het gouden feest met Prins Harold, moeten we weer naar voren. Het verleden is geweest en mogen we niet vergeten maar we gaan weer kijken naar de toekomst.

Het is een hele eer om als prins dit te doen en er een prachtig feest van te maken de komende dagen.

Willem van Vliet vertelt

Ook werd Willem van Vliet naar voren geroepen; hij is in 1981 bij de Blauwbaadjes gekomen en was in 1982 prins, achter de schermen altijd actief, steun en toeverlaat van iedereen. Hij vertelde allerlei leuke anekdotes over diverse feesten, zoals bij Seelt  dat bij  het polonaise lopen in het pas gerenoveerde restaurant men bang was door de vloer heen te zakken, omdat het wel erg bewoog onder het gestamp van de vele mensen. Maar gelukkig was alles goed gegaan. En de zeven rijen dik polonaise bij Het Stadswapen. Hij bedankte iedereen maar gaat nu stoppen.

Voorzitter Leon Sangers vond het jammer dat de vrouw van Willem niet aanwezig was, maar begreep dat ze even de rust had opgezocht zodat Willem lekker los kon gaan tijdens deze dagen. Men had nog een verrassing voor hem. Hij kreeg dinerbonnen en een benoeming tot beschermheer van de Blauwbaadjes waar ook John Ramaekers toe behoort.

Slapleuter 2019

En dan de slapleuter; altijd een spannend moment, want wie is er zonder erg naar het stadhuis gekomen zonder ook maar een donkerbruin vermoeden te hebben wat hem of haar te wachten staat.

Joke van de Hoogen

Deze keer was de eer voor Joke van de Hoogen. De onvermoeibare regelaar van partijtjes en feesten en allerhande spandiensten. Zelfs verre familie en vrienden waren gekomen om dit mee te maken; ze was totaal verrast. Na het zoveelste rondje polonaise was het tijd voor het gastoptreden van zanger Rosie.

Rosie

Een van de iedere keer terugkerende zangers. Dan weer een jaartje niet dan weer wel. En men heeft het geweten. Iedereen stond nog net niet op de stoelen en tafels bij zijn eerste nummer Rood van Marco Borsato. Ook de kleur die Prins Koen en zijn hofdames Diana Scheel en Annefleur van Vliet niet onbekend zijn bij dit carnaval. Er volgden nog vele nummers zoals Leef van Hazes Junior en Sweet Caroline van Neil Diamond. Het was weer tijd om naar de overkant te gaan. De deuren van de Klepper stonden wijd open om de feestvierders te ontvangen waar het nog tot laat voortgezet werd. Het Carnavalsfeest was begonnen en dat is te zien in dit filmpje!  

Tekst, foto’s en film: Bert van der Horst | Filmbewerking: Drees Brunt | Eindredactie: Redactie Oudewater.net | dinsdag 5 maart 2019

beetje afval

Geef een antwoord