Centrum autovrij bij komst koning

Koning Willem-Alexander komt op vrijdag 3 juli naar Oudewater. Dat doet hij vanwege de 750e verjaardag van de stad. De voorbereidingen op deze unieke gebeurtenis zijn in volle gang. Dat gaat niet ongemerkt voorbij. Vooral niet voor de bewoners van de binnenstad en de ondernemers. De koning komt namelijk in de binnenstad aan, loopt en vaart door het centrum én vertrekt weer vanuit het stadshart.

Autovrije binnenstad is nodig

Om dit allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen, gaan burgemeester en wethouders op verzoek van de Stichting Oudewater 750 jaar Stad enkele verkeersbesluiten nemen. Besluiten die de veiligheid van de inwoners en bezoekers moeten waarborgen. En natuurlijk om de koning te kunnen ontvangen en rond te leiden door ons fraaie stadshart. Dat kan alleen als er geen auto’s staan in een groot deel van de binnenstad.

Het duurt 24 uur

Daarom gaat er een parkeerverbod gelden tussen donderdag 2 juli vanaf 17.00 uur tot en met vrijdag 3 juli 17.00 uur. In deze 24 uur mogen er geen auto’s staan in de volgende straten:
Westsingel, Arminiusplein, Rodezand, Biezenwal, Noorder-Kerkstraat, Zuider-Kerkstraat, Noord-IJsselkade, Havenstraat, Wijdstraat, Visbrug, Peperstraat, Korte Havenstraat, Markt, Donkere Gaard, Leeuweringerstraat, Marktstraat, Rootstraat, Kromme Haven, Broeckerstraat, Oude Huijgensteeg en Gasthuissteeg.

Wegsleepregeling

Inwoners die in deze straten wonen of hun onderneming runnen, krijgen van de Stichting Oudewater 750 jaar Stad een flyer in de bus met uitleg over het voorgenomen besluit. Auto’s die blijven staan, moeten wij helaas laten wegslepen. Dat gebeurt op kosten van de eigenaar van de auto. Ook de wegsleepregeling gaat gelden vanaf donderdag 2 juli 17.00 uur tot en met vrijdag 3 juli om 17.00 uur.

Hekken en verkeersregelaars

Op de wegen die naar het centrum leiden, komen afzettingen. Bij deze hekken staan verkeersregelaars. Zij verstrekken informatie en helpen automobilisten om hun weg zo goed mogelijk te vervolgen.

Waar dan wel parkeren?

Inwoners van de binnenstad kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen rond het centrum. Het gaat dan om het Plesmanplantsoen, het Gasplein en achter de Klepper, in de Oude Huijgensteeg. Dat betekent voor de autobezitters van de binnenstad dat zij een etmaal moeten improviseren. Wij hopen dat wij op hun begrip mogen rekenen.

Bron: Gemeente Oudewater | 25 juni 2015

Geef een antwoord