Clubkampioenschappen en wedstrijd A judoka’s RPS

Op zaterdag 12 oktober stonden de jaarlijkse clubkampioenschappen judo bij Richard Proost Sport op het programma.  Judoka’s uit Oudewater, Montfoort, Lopik, Linschoten en Gouda konden zich hiervoor opgeven. Er namen 54 judoka’s deel aan de kampioenschappen. Op diezelfde zaterdag  werd het eerste Zuid-Hollandse A-judotoernooi gehouden in Dordrecht. Onze A judoka’s Susanne Kelder, Lute van Dam en Kurt Beekhof namen hieraan deel.

Clubkampioenschappen Richard proost Sport

Wat betreft de clubkampioenschappen kwamen in de eerste groep van de 54 deelnemers de judoka’s van 4 tot en met 8/9 jaar op de tatami en streden in hun poule voor de titel. Zij waren ingedeeld op leeftijd, gradatie, gewicht en op eventuele ervaring met wedstrijden.
In de tweede groep was het de beurt aan de judoka’s van 10 jaar en ouder.

Clubkampioenschappen RPS

Voor sommige judoka’s was het hun eerste wedstrijd ervaring. In beide rondes werd er hard geknokt door alle judoka’s. Dit leverde mooie acties staand en op de grond op. In totaal zijn er 13 nieuwe clubkampioenen! Alle judoka’s gingen met een mooie medaille naar huis.

Clubkampioenschappen RPS

Clubkampioenen groep 1: Aran Paasschens, Esmee van Dijk, Jason Visser, Dex van Vliet, Niels Zeinstra, Ruben van Setten.
Clubkampioenen groep 2: Damiën den bleker, Max Schenkel, Boaz Rodenburg, Valerius van der Haven, Ryan Kemkes, Daan van Beek, Marvin de Goederen.

Het Zuid-Hollandse A-judotoernooi

Susanne was op dreef en won al haar wedstrijden door het maken van een mooie judoworp meteen gevolgd door een houdgreep. Susanne werd 1e in haar poule.
Lute zat in een poule van drie en moest dus 2x tegen dezelfde judoka’s judoën. Na 3x winst en 1 verlies partij, waren er dus twee winnaars. Lute won knap een gedeelde 1e prijs.
Kurt had het dit keer wat zwaarder en kwam uiteindelijk op een mooie 3e plaats uit. Zij hebben weer een leuke wedstrijd dag beleefd.

Bron en foto’s: Richard Proost Sport | Maandag 14 oktober 2019
Groepsfoto’s van onze clubkampioenschappen waar alle judoka’s op staan met hun medailles!

Geef een antwoord