Clubkampioenschappen Judo bij Richard Proost

Op zaterdag 8 oktober stonden de jaarlijkse clubkampioenschappen bij Richard Proost Sport op het programma. Aan de Toleind was het vanaf 11.30 uur een drukke boel.

Zo’n 80 judoka’s hadden zich ingeschreven  om een poging te wagen om clubkampioen te worden. De judoka’s leren op deze manier nog beter wat een judowedstrijd is.

8e-clubkampioenschappen-judo-richardproostsport1

De judoka’s uit de geboorte jaren 2011 tot en met 2009 vormden de eerste groep. Hier werd gestreden in 5 poules van 4 tot 5 judoka’s. Bij de kleinste judoka’s wordt er wat meer verteld over het hoe en wat tijdens een judowedstrijd. Een van de jongste deelnemers Aran scoorde een fantastische ippon met een schouderworp. Hij ontving een groot applaus van alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes die aanwezig waren.

8e-clubkampioenschappen-judo-ri

In de groep van 2007 en 2008 werd er ook heel hard gejudood. Veel ippons die met mooie en slimme houdgrepen werden gemaakt. De jongens en meisjes uit 2006 en ouder kwamen in de 3de groep op de tatami. Dit bracht ook weer mooie en spectaculaire judowedstrijden met zich mee. Uiteindelijk ging iedereen met een mooie medaille naar huis.

Clubkampioenen groep 1: Stan van Straaten, Kevin van de Neut, Jop Kenbeek, Tess Houdijk, Aran Paaschans
Clubkampioenen groep 2: Danne den Uil, Noah Smink, Milan van Zanten, Nick Roelse, Michiel Teunissen
Clubkampioenen groep 3: Brett Verschoor, Marit Steenaart, Lester Bouman, Ties Dijkstra, Koen Proost, David Teunissen, Quinten
Ook al werden ze 4e, 5e of 6e; alleen maar blije gezichten.

Bron: Richard Proost Sport | 10 oktober 2016

Geef een antwoord