Commissaris van de Koning in Oudewater

De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer Willibrord van Beek, bracht vandaag, 13 november, een werkbezoek aan Oudewater. Uiteraard werden o.a. gesprekken gevoerd met burgemeester Pieter Verhoeve en de wethouders Bert Vermeij en Ad de Regt.

Na deze gesprekken bezocht Van Beek de gerestaureerde Sint Franciscuskerk in de Kapellestraat. Daarna volgde een stadswandeling waarbij hij kennis maakte met de wijze waarop  Oudewater duidelijk liet zien dat de viering van 750 jaar stadsrechten niet ongemerkt voorbij gaat. Michel van der Laan, voorzitter van Oudewater 750 jaar stad, gaf Van Beek al eerder op de dag een kleine samenvatting van alle activiteiten, waar de hoeveelheid beeldmateriaal een heel duidelijk overzicht van verschafte.

Abrona

Tot slot kreeg Van Beek een heldere uiteenzetting over de wijze waarop Hotel Restaurant Abrona wordt gerund. Van Beek bracht zijn complimenten over aan Abrona, aan Oudewater 750 jaar Stad en aan Oudewater zelf: een pareltje. Hij wenst Oudewater en haar inwoners een mooie feestjaar en een mooie toekomst.
Na 17.00 uur schoven ook Oudewaterse gemeenteraadsleden en enkele leden van Provinciale Staten aan.

Redactie Oudewater.net | 13 november 2014

 

Geef een antwoord