Complimentendag: persoonlijke aandacht vanuit het hart

Geen commerciële Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- of Vaderdag, maar een ideële Nationale Complimentendag. Geen gekochte attentie, maar persoonlijke aandacht vanuit het hart. Wethouder Ad de Regt zette Anneke La Lau van de Zonnebloem in het zonnetje. ,,Zij zet zich in voor chronisch zieken en mensen met een fysieke beperking.’’

 

Toegegeven. Het was geen toeval dat wethouder De Regt met een ‘Oudewaterse kus’ op de stoep stond bij Anneke La Lau. Want als bestuurslid van de Zonnebloem zet de Oudewaterse zich al jaren in voor inwoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En wat is er dan mooier om daar een welgemeend compliment voor te krijgen?

Een compliment. Het kost niks, de voorraad is onuitputtelijk en het effect ervan onbetaalbaar. Hoe mooi wil je het hebben? ,,Anneke La Lau staat symbool voor alle Oudewaternaren die zich inzetten voor anderen. De Zonnebloem brengt vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking met elkaar in contact. Zo zijn er in Oudewater heel veel inwoners die iets voor anderen betekenen en op die manier de sociale samenhang in de stad bevorderen. En dat verdient een pluim. Ik roep dan ook graag iedereen op om welgemeende complimenten te geven, juist aan die mensen die vaak onopvallend veel goed werk doen voor anderen. Waar zouden we zijn zonder hen?’’ onderstreept De Regt het belang van de Nationale Complimentendag.

Vandaag, dinsdag 1 maart, is het Nationale Complimentendag. Dan draait het om persoonlijke aandacht en oprechte waardering. Twee ‘zaken’ die simpelweg niet te koop zijn, maar mensen waarschijnlijk juist daarom wel het diepst raken. De mogelijke manieren om op 1 maart iemand een persoonlijk compliment te geven zijn talloos. En dat hoeft niet per se een vrijwilliger te zijn. Een opa, overbuurvrouw, kind, collega, voetbaltrainer, klasgenoot. Noem maar op. Bel, mail, sms, Facebook, WhatsApp of gebruik de mogelijkheden op www.nationalecomplimentendag.nl.

 Bron: gemeente Oudewater | dinsdag 1 maart 2016
Foto-onderschrift: Wethouder Ad de Regt deelt een compliment uit aan Anneke La Lau van de Zonnebloem. Foto Alex de Kuijper.

Geef een antwoord