Concerten en meer in Cultuurhuis Oudewater

Binnenkort zal in het Cultuurhuis aan de Kluwen in Oudewater het eerste klassieke concert worden gegeven. Saskia Wulterkens, programma coördinator, is blij dat dit gelukt is. Het GouweHart Orkest treedt er donderdag 19 juni op.

Het orkest werd opgericht als projectorkest met de missie om goede en toegankelijke klassieke muziek te bieden voor een redelijke toegangsprijs. Het wil een breder publiek aantrekken.
Het GouweHart Orkest bestaat uit vergevorderde amateurs versterkt met professionele spelers. Op het programma staat bijvoorbeeld Watermusic van Händel, een samengestelde suite uit de muziek van Gluck en Eine Kleine Nachtmusik van Mozart. Het concert begint om 20.00 uur.
Als coördinator van het Cultuurhuis is Saskia Wulterkens altijd op zoek naar nieuwe ideeën en culturele activiteiten die in het mooie gebouw gehouden kunnen worden. Inmiddels hebben veel activiteiten hun plek gevonden in het gebouw waar ook twee scholen, de bibliotheek en de BSO dagelijks gebruik van maken.
De Speel-o-theek, het kleicollectief en de Wilgenstreek hebben er vaste werkplekken. Daarnaast zijn er steeds vaker activiteiten van de Volksuniversiteit Het Groene Hart die sinds kort samenwerkt met zowel Woerden als Bodegraven.
Het koor New Creation en evangeliegemeente Dabar maken ook gebruik van het gebouw. Saskia is enthousiast over de goede samenwerking. ‘‘Na twee jaar zie ik dat steeds meer mooie plannen ook werkelijkheid worden, zoals nu het concert van het GouweHart Orkest. De meeste initiatieven ontstaan doordat mensen vragen of iets in het cultuurhuis past, daaruit ontstaan de mooiste ideeën.’’
‘‘In samenwerking met de Bibliotheek ontstond het idee van de dichtwedstrijd om de titel Stadsdichter van Oudewater. Inzenden kan nog steeds en op 10 juli zal de voordrachtavond zijn hier in het gebouw.’’
Wat Saskia betreft mag Oudewater nog meer een bruisend culturele stad worden waarin het Cultuurhuis een versterkende rol mag spelen. ‘‘Ik heb nog wensen genoeg’’, zegt Saskia. ‘‘We moeten het hier samen doen en dat is voor Oudewater een goed concept!’’ Kaarten reserveren voor het concert kan via gouwehartorkest@gmail.com. Kaarten kosten 8,50 euro, tot 14 jaar gratis.

Zenderstreeknieuws | Margreet Nagtegaal | woensdag 11 juni 2014

Geef een antwoord