Cosijnbrug wordt tijdelijk handmatig bediend

De Cosijnburg over de gekanaliseerde Hollandsche IJssel vertoont storingen bij de bediening op afstand. Namens Rijkswaterstaat – eigenaar van de ophaalbrug – is er een brugwachter onderweg om de scheepvaart door te laten.

Sinds eind vorige week verloopt het ophalen en neerlaten van de Cosijnbrug niet soepel. De technische onvolkomenheden zijn van dien aard, dat Rijkswaterstaat het niet langer wenselijk vindt de brug op afstand te bedienen. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten een brugwachter naar Oudewater te sturen voor het doorlaten van de plezierbootjes in het centrum van de stad, tussen Haven en IJsselvere. Tegelijkertijd probeert Rijkswaterstaat de bediening op afstand te herstellen.

Locoburgemeester Bob Duindam vindt het heel vervelend voor alle waterrecreanten die een poos voor de brug moesten wachten. ,,Ik hoop dat Rijkswaterstaat er snel in slaagt de noodzakelijke herstelwerkzaamheden uit te voeren. Het is goed dat er voorlopig een brugwachter wordt ingeschakeld. Gelukkig hanteert Rijkswaterstaat de bedieningstijden die wij voor onze eigen bruggen hanteren.’’

Duindam doelt op de bedieningstijden van de Hoenkoopseburg in Oudewater en de Wilhelmina van Pruisenbrug (voor voetgangers en fietsen) in Hekendorp. Te weten van maandag tot en met vrijdag van 09.00-16.30 uur en van 18.00-20.00 uur. Zaterdag van 09.00-19.00 uur en zondag 10.00-19.00 uur.
Booteigenaren die meer informatie wensen, kunnen bellen naar 030-6006339 of de website www.vaarweginformatie.nl raadplegen.

Bron: Gemeente Oudewater | Foto-onderschrift: De Cosijnbrug

Geef een antwoord