Curling in Oudewater 2019/2020

De schaatsclinics voor alle basisschoolleerlingen waren succesvol, heel veel kinderen én volwassenen beleefden plezier aan het vrij schaatsen en al die andere geweldige activiteiten, die voor allerlei doelgroepen werden georganiseerd op de ijsbaan in Oudewater. Een aantal ondernemers droeg zorg voor de bekostiging, ruim honderd vrijwilligers zetten zich volledig in, net als veel organisaties, de horeca en natuurlijk waren daar alle schaatsers, schaatssters en curlers die het ‘feest’ compleet maakten. Alles was zeer geslaagd, maar dat zullen de meeste lezers zelf wel kunnen beamen, want meer dan half Oudewater zal er geweest zijn, maar de curling competitie is toch een hoofdstuk apart.

Ongeveer 1000 actieve deelnemers schoven met ketels en veegden

met bezems gedurende zo’n 175 wedstrijden. Vanaf 16 december werden de eerste wedstrijden gespeeld door 124 strijdende teams en er vielen er door het knock-outsysteem al snel een flink aantal af, waaronder het bijna professioneel, maar net niet goed genoeg spelende Oudewater Puntje Net, het team van deze website. Andere teams, zoals bijvoorbeeld het uit diezelfde ‘STRO-stal’ Grachtenvaert, speelden verder tot aan de zinderende finale.

 

Op die finaleavond was het enorm druk op en rond de ijsbaan en de stemming zat er bij spelers en publiek goed in. Dat publiek genoot duidelijk met volle teugen van het spel.

Gé Sluijs was (nog steeds) een uitstekende spreekstalmeester. Dankzij hem, alle scheidsrechters, ijsmeesters en andere vrijwilligers en, met name, John Ramaekers (algemene coördinatie) en Kees Jongeling (coördinatie curlingwedstrijden) was ook deze curlingcompetitie goed geslaagd. En, hoewel ‘meedoen belangrijker is dan winnen’, toch nog even de uitslagen. In baan drie werd de bronzen fluitketel gewonnen door ‘Het Natte Keteltje’ ten koste van ‘Horrevoet’, de zilveren door ‘Basketbal Oudewater’, 

en voor de gouden fluitketel werd ‘We cover iT al’ verslagen door ‘De Glijers’.

Tekst: redactie Oudewater.net | Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord