Curlingcompetitie op ijsbaan Oudewater 750

Vijf Russische dames zorgden tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji voor enorm veel media-aandacht voor de curlingsport. Dit overigens niet alleen omdat de dames de schijven met uiterste precisie richting ‘de dolly’ wisten te schuiven. De populariteit van de curlingsport is sindsdien enorm gegroeid.
Voortbordurend op deze alsmaar toenemende populariteit wordt er tijdens Winterwonderland ook een curlingcompetitie gehouden op de kunstijsbaan aan de Kapellestraat. In Oudewater worden daar geen granieten curlingschijven voor gebruikt, maar ouderwetse fluitketels. Deze fluitketels worden door de organisatie aangeleverd.

De scheidsrechters zullen zich strikt aan de reglementen houden, maar uiteraard wordt het gezelligheid troef bij de curlingcompetitie die ’s avonds om acht uur begint. Teams bestaan uit vijf tot negen (wel zo gezellig!) spelers en kunnen zich via de voorronde plaatsen voor de halve finales en finale, die worden gehouden op respectievelijk 29 en 30 december en vrijdag 2 januari. De voorrondes worden gehouden van maandag 15 december t/m dinsdag 23 december. Teams kunnen zich inschrijven op het adres curling@oudewater750jaar.nl. Reageer snel, want vol is vol en er is enorm veel animo voor deze competitie!

Meer informatie de ijsbaan van 750 jaar Stad en over curling, de competitie en de spelregels…

Stichting Oudewater 750 jaar Stad | 24 november 2014

Geef een antwoord