Damiën den Bleker van Richard Proost Sport brons op Internationaal Toernooi.

Zondag 15 januari stond voor Damiën en Sylvana den Bleker van Richard Proost Sport in het teken van het internationale Matsuru Dutch Open Espoir. Het toernooi werd voor de 41e keer georganiseerd in het Indoor Sport Centre te Eindhoven.

Op dit toernooi op zaterdag en zondag komen meer dan 1400 judoka’s uit in de leeftijds categorieën -15, -18 en -21 jaar. Damiën en Sylvana kwamen beide op de zondag uit in de -21 jaar.

Damiën komt uit in de klasse -66 kilo en moest het opnemen tegen Gerard de Bruin. Al snel kwam hij op voorsprong, waarna hij de partij met ippon naar zich toe trok. In de tweede ronde trof hij Tom Schoof aan; ook Tom wierp hij twee keer in een voetveeg waarvoor hij twee keer wazari ontving. In de derde rond kwam hij Luc van Hal tegen, de derde Nederlander. Ook Luc ging met ippon tegen van de mat.

Sterke tegenstand voor Damiën

Damiën streed in de halve finale tegen een Zwitser. Damien had het zwaar en kwam dan ook achter met yuko en wazari. Damien scorde yuko terug. Helaas kon hij de partij niet naar zich toe trekken. Hij moest zich gaan prepareren voor het brons.

Hier kwam hij tegen een sterke Duitser te staan. Binnen enkele seconden wierp hij de Duitser in ippon, maar helaas: de camerascheidsrechters vonden het een wazari. Damien moest even schakelen maar hield zijn hoofd cool. Met nog een yuko score won hij de partij na de vier minuten. Een zeer knappe prestatie op zo’n groot toernooi.

Voor Sylvana -57 kilo verliep het minder goed. Zij verloor van een Duitse. Deze Duitse dame wist niet in de halve finale te komen, dus was het einde toernooi voor Sylvana.

Bron en foto: Richard Proost Sport | 16 januari 2016

Geef een antwoord