Danswedstrijd ‘Dance 4 Joy’ in Oudewater

Het is zaterdagmiddag, 3 uur in de muziekschool in Oudewater. De danswedstrijd ‘Dance 4 Joy’, georganiseerd door dansschool D’Joy en Cultuurhuis Oudewater in Muziekhuis Oudewater, heeft al wat voorrondes achter de rug, en uiteindelijk zijn deze danseressen geselecteerd voor de finale.

Er wordt nog steeds druk verbouwd aan de muziekschool op Kapellestraat 39 te Oudewater. Onder leiding van Loes de Vos en Sebastian van Zuilen heeft het al tal van verbeteringen ondergaan. De container aan het begin van de ingang staat vol met puin. Men is nu bezig met het woongedeelte, de leslokalen zijn zo goed als klaar. Misschien nog een lik verf op de kozijnen of zouden ze vervangen worden? De bouwtekeningen hangen in de grote zaal waar de danswedstrijd op het punt staat te beginnen.

De danseressen krioelen wat rond het podium voordat Harold Broekhuizen, die de speaker van de middag is, het publiek en de jury, onder leiding van Ilana Immerzeel, welkom heet . De juryleden stonden opgesteld om de danseressen van vakkundig commentaar te voorzien.

Harold vertelde dat er twee prijzen waren: één van de jury en de publieksprijs. In de pauze kon het aanwezige publiek door middel van stembriefjes hun voorkeurstem uitbrengen.

Dans wedstrijd in het MuziekhDe openingsdans werd uitgevoerd door Jonna Hoogenboom en Cris van den Hoogen. Zij waren de winnaressen van de wildcard.

Alle aanwezige danseressen hadden weken geoefend op hun kamer boven, maar ook in de woonkamer moesten vaak de stoelen aan de kant en de volumeknop van de stereo installatie op 10.

Denk nu niet dat het allemaal zo simpel is, want een moeder wilde de danspasjes ook nadoen: voet in het gips en na 4 maanden nog steeds onder doktersbehandeling. En, wat nu zo jammer is, ik kan nu geen carnaval vieren vertelde de moeder van Jonna.

Het was een spannende strijd met diverse disciplines: ballet, streetdance, ‘Kinderen voor Kinderen’; alles kwam voorbij. Het plezier straalde er vanaf. Met speciale kleding werden de accenten nog meer vergroot. Het publiek genoot volop.

Dans wedstrijd in het MuziekRozemarijn Dijkstra stal een ieders hart. Op de muziek van Trumpet van Jean Paul liet ze een dans zien waar de spetters vanaf vlogen. Later vertelde ze dat ze de dans had afgekeken van haar vriendinnetje en dat wilde ze natuurlijk ook. Ze vloog over het toneel met ritmische goed op de muziek passende bewegingen. Regelmatig sprong ze op, om daarna weer met een harde klap op de grond te belanden. Ze werd dan ook terecht winnaar van de juryprijs. Waarna ze haar dans nog een keer mocht laten zien aan het luid applaudisserende publiek .

Dans wedstrijd in het MuziekhuiJonna Hoogenboom werd winnaar van de publieksprijs met haar mooie balletuitvoering Rum. Een met passie uitgevoerd stuk. Vorig jaar viel ze ook al in de prijzen. Het liefst zou ze ballerina willen worden, de wil is er; dat kun je aan alles zien. Het was een zeer geslaagde middag in het Muziekhuis. Op naar 2018.

Bron: Oudewater.net | 20 februari 2017
Tekst en foto’s: Bert van der Horst, met dank aan Saskia Wulterkens

Geef een antwoord