Danswedstrijd Oudewater boeiend en spannend

‘De beste danser uit Oudewater in 2016’, zo kondigde Harold Broekhuizen als presentator de danswedstrijd in het Cultuurhuis aan. Deze danswedstrijd werd door Saskia Wulterkens van datzelfde Cultuurhuis samen met Dansschool D’joy georganiseerd en bleek een klein, maar appetijtelijk succes.

Harold gaf aan dat hij blij was dit te mogen presenteren, want bij de audities had hij al kunnen genieten van het mooie dansen. De jury bestond uit Ilana ‘D’joy’ Immerzeel, dansdocente Bente en breakdancer Bram; allen professionals die op uitstraling, techniek, creativiteit, originaliteit, presentatie en leervermogen zouden letten. Dat laatste omdat de dansers bij de audities vaak wat tips meekregen; hadden ze daar iets mee gedaan?

finale-danswestrijd_cultuurhuis_oudewater_2016_328

Aan het eind van de wedstrijd bleek dat de verschillen bijzonder klein waren, zowel bij toekenning van de publieks- als die van de juryprijs. Daarom laten we alle deelnemers de revue passeren; ze hebben het verdiend.

Mooie dans-acts in het Cultuurhuis

Het spits werd afgebeten door Isa en Emma die ‘Een hele mooie dag’ van Jayh op een ‘hele mooie’ wijze wisten uit te beelden. Harold was blij dat op deze druilerige dag zij er een mooie dag van wisten te maken. Demogroep Smash, met z’n negenen sinds een half jaar in deze samenstelling, liet het publiek een boeiende dans zien met een intrigerende choreografie op indringende muziek. Jurylid Bente noemde deze dans ‘goed verzorgd’. Het nummer ‘Hula Hoop’ van OMI werd door Linde, Nikky en Lizzy vrolijk uitgebeeld; Harold had drie blije meiden gezien. Ilana vertelde dat ze deze dans zelf hadden gemaakt en duidelijk iets gedaan hadden met de opbouwende kritiek die ze een week eerder meegekregen hadden. Jonna Hoogenboom danste alleen, en vrij klassiek, op de heldere pianoklanken in ‘Una Mattina’ van Ludovico Einaudi. Bij het zien van deze mooie dans kwam ‘Morning has broken, like the first morning’ van Cat Stevens even in me boven drijven. Harold vroeg of hij Jonna na een drukke dag even kon inhuren om wat rust te creëren en jurylid Bram vond het ‘heel mooi, heel goed!’

Danswedstrijd_Smash_Oudewater_2016_334

Als enige jongen tussen allemaal meisjes voelde Romijn zich prima op zijn gemak. Hij breakdancete met duidelijk veel talent, want, gezien zijn leeftijd, kan hij nog nooit heel veel ervaring gehad hebben. Jurylid Bram noemde hem een geboren entertainer. De HipHopgroep bestond uit een achttal meiden die op een zelfgemaakte mix met afwisselende muziek ook heel afwisselende stijlen van dansen lieten zien; een boeiende uitvoering waarbij je het enthousiasme uit de bewegingen kon aflezen. Harold kon wellicht nog iets voor ze regelen als achtergronddanseressen bij Justin Bieber, maar daar schenen ze niet echt allemaal op te zitten wachten. De zevenjarige Nikky kreeg in een alternatieve outfit met een aanstekelijk uitgevoerde dans op ‘Loko Loko Lee’ van K3 de hele zaal mee.

Oudewater_danswedstrijd_2016_332

Nadat alle deelnemers door Harold Broekhuizen nog even naar voren waren gehaald om het geheugen van het publiek wat op te frissen gaf hij Saskia Wulterkens, medeorganisator vanuit het Cultuurhuis, de gelegenheid de winnaar van de publieksprijs bekend te maken; dat bleek Demogroep Smash. Ilana van D’joy maakte de juryprijswinnaar bekend: Jonna Hoogenboom. Natuurlijk had ze het niet verwacht en natuurlijk was ze heel erg blij met de prijs; dat was inderdaad goed te zien. Alle deelnemers kregen een medaille en een certificaat. De winnaars kregen ook nog eens een beker en een zak spekkies.

Als je goed luisterde leek er volgend jaar wel weer een danswedstrijd aan te komen. Wie weet wordt het publiek weer verwend met afwisselende mooie en boeiende dansuitvoeringen.

Aad Kuiper -Redactie Oudewater.net |  1 februari 2016
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord