De cabaretpoel, vier keer leuk!

Komedie is ongelofelijk breed. Ieder persoon op de wereld lacht ergens anders om, wat het vak van cabaretier erg lastig maakt. Want hoe laat je een volle zaal met verschillende individuen een half uur lachen om jouw grappen? 4 cabaretiers gingen de uitdaging op 23 april in het stadhuis in Oudewater aan en bij de een verliep het beter dan de andere.

Oudewater vindt het fijn om te lachen, daar is geen twijfel over mogelijk. Bij elke grap die er werd gemaakt was er wel iemand die er om moest glimlachen. De grote overeenkomst tussen de grappen was dat er altijd wel een groep voor gek werd gezet. Of het nou asielzoekers waren of Woerdenaren,  geen enkele groep werd gespaard.

Cabaretpoel

En elke cabaretier gaf zijn eigen draai aan deze grappen. Cabaretier Hiske Schipper, die in het dagelijks leven docent Nederlands is, had een aantal unieke poëziestukken opgesteld voor de cabaretpoel. Robert Ramaker vermaakte het publiek met zijn komische liedjes. Maarten Westra Hoekzema ging in op zijn grappige ervaring bij de bruiloft van een van zijn vrienden. En Robin Koek speelde met zijn grappen handig in op het publiek .

Voor iedere bezoeker van de cabaretpoel was er wel iets te lachen en aan het eind van de avond was er niemand meer te bekennen die zichzelf niet had vermaakt. Een dag niet gelachen is immers een dag niet geleefd.

Tekst en foto’s: Martijn de Wit | 26 april 2016
Eindredactie: Oudewater.net

Geef een antwoord