De Familieband zorgt voor onvergetelijk nieuwjaarsconcert in Oudewater

Afgelopen zaterdag zorgde Podium Oudewater in het stadhuis van Oudewater voor het inmiddels traditionele nieuwjaarsconcert. Dit jaar met ‘De Familieband’: pure professionals.

Marjolein Meiers was met ‘De Familieband’ in het stadhuis van Oudewater. Ze zorgden voor een onvergetelijke avond met hoogopgeleide muzikanten waarbij de conservatoriumopleiding te horen was. Ze zijn elkaars broers, neven, ooms of partner: Marjolein Meiers, Walter Kuipers, Rens van der Zalm en Onno Kuipers. Ze spelen met groot plezier de meest moeilijke stukken.

Marjolein Meijers 9-1-2016 Stadhuis 009

Met het prachtige stemgeluid van Marjolein bekend van de Berini’s; een rasechte Rotterdamse. Enkele mooie Ierse stukken werden op doedelzak en tal van andere instrumenten schijnbaar achteloos gespeeld, maar o zo mooi en indringend. De hele ‘Familie’ werd besproken met heerlijke verhalen over een 5 literemmer muurverf bij de Gamma halen, achter op de fiets, onder de snelbinder en bij thuiskomst bleek de gehele route voor iedereen zichtbaar, maar was de bus wel leeg.

Familieband2_Marjolein Meijers 9-1-2016 Stadhuis 013

Prachtige anekdotes en mooie verhalen. Ook bleek dat bij Marjolein de muzikaliteit terug te voeren was tot het jaar 1200, uit welk jaar de eerste dwarsfluit ooit was gevonden in een kasteeltje in Dordrecht. Door stamboomonderzoek bleek dat familie te zijn geweest. Maar in hoeverre dat op de werkelijkheid berust is voor de toehoorder en nu ook de lezer een vraag …

Met een drankje werd deze bijzondere avond afgesloten. Het was een prachtige  start van het nieuwe jaar.

Bron: Bert van der Horst – Aad Kuiper | 11 januari 2016
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord