De Geelbuik van STRO

Al jaren weer vaart de Geelbuik door Oudewater; niet alleen door de grachten, maar ook over Hollandsche IJssel en de Lange Linschoten. Toeristen en inwoners maken er graag gebruik van en laten zich varen door ervaren schippers en bijpraten door enthousiaste gidsen. Piet Six is met de Grachtenvaert begonnen (in eerste instantie met zijn Paco-sloep), maar heeft later de Geelbuik gekocht en STRO huurde die van hem. Inmiddels heeft STRO (Stichting Recreatie en Toerisme Oudewater) deze niet meer weg te denken trots van Oudewater overgenomen.

Onder STRO valt onder andere het TIP-kantoor, van waaruit niet alleen de Grachtenvaert wordt geregeld, maar ook de stadswandelingen, de torenbeklimming en allerlei andere arrangementen, waarbij vaak de musea in Oudewater worden bezocht, maar ook culinaire elementen een aantrekkelijke rol spelen.

Grachtenvaert aantrekkelijk

De Grachtenvaert draait heel goed. Tijdens de huurperiode van de Geelbuik heeft STRO ook al aardig wat geïnvesteerd in de boot: er is onder andere een elektromotor in gemonteerd en er komen nieuwe kussens. Ook komt er een hek op het instappunt voor mindervaliden en is er nieuwe bedrijfskleding in de maak. Passagiers komen uit uiteenlopende landen en de eerste maanden van dit jaar waren dat er al weer tegen de duizend. Het online boeken via de eigen website (www.geelbuik.nl) blijkt voor veel mensen een uitkomst.

Inmiddels vaart de Geelbuik, afhankelijk van het seizoen, zo’n 15 à 20 keer per week, onder te verdelen in Grachtenvaert en Schutvaert en, op verzoek, een rondvaart van Oudewater via Montfoort en Linschoten weer terug naar Oudewater en eventueel ergens een stop om wat te eten of te drinken. Alles kan geregeld worden door TIP. Zo’n 25 vrijwilligers werken hieraan mee als schipper of als gids. Leuk voor toeristen maar ook voor Oudewaternaren zelf.

 Bron: Redactie Oudewater.net | 15 juni 2017

One thought on “De Geelbuik van STRO”

  1. Bert zegt:

    Goede uitleg van dit leuke evenement. Iets waar We met heel Oudewater blij van worden.Een onafhankelijk stro die de belangen goed kan behartigen voor de toeristen en zijn inwoners

Geef een antwoord