De intocht van Sinterklaas in Oudewater

Ook dit jaar kwam de Sint natuurlijk weer naar Oudewater. En wel met Pakjesboot 11 over de IJssel. De boot legde aan bij het Gasplein terwijl het publiek, onder wie uiteraard veel jeugdige toeschouwers, drie rijen dik langs de kade stond. Burgemeester Pieter Verhoeve verwelkomde Sinterklaas allerhartelijkst. Deze feestelijke ontvangst werd opgeluisterd door een uitmuntend orkest. Een prima begin van de festiviteiten rond de jaarlijks terugkerende viering van de verjaardag van de Sint.

Pakjesboot-11_21-11-2015 Sinterklaas komt aan in Oudewater 006

Na deze ontvangst ging Sinterklaas lopend naar de Markt. Op een paard zit je redelijk ver weg, maar als je gaat lopen willen alle kinderen natuurlijk even snel een hand van de Sint waardoor de tocht wat langer ging duren dan gepland. Maar uiteindelijk kwam de Goedheiligman op de Markt aan, waar het publiek onder andere vermaakt was door de dansende Pieten van D’Joy. Voor de allerkleinsten was een apart plekje op de Markt gereserveerd zodat zij dicht bij hun idool konden komen tijdens een quiz die werd gepresenteerd door Piet de Mol.

 

Zwarte-Pieten_21-11-2015 Sinterklaas komt aan in Oudewater 068

Daarna gingen Sint en de Pieten per luxe touringcar naar de Noort Syde waar voor heel veel kinderen het feest nog even doorging. De schoentjes van veel kinderen waren al één of zelfs meerdere keren gevuld door hard werkende Pieten, werd ons verteld. En diezelfde Pieten hadden zelf kunnen zien dat veel kinderen flink hadden geoefend voor de Pietendans. En zo werd het een leuk feest, daar in de sporthal.

Bron: redactie Oudewater.net | 21 november 2015
Foto’s: Bert van der Horst 

Geef een antwoord