De nieuwe stadsdichter van Oudewater is bekend!

Vrijdag 19 augustus was het zover! Tijdens de 4e editie van Pracht aan de Gracht werd de nieuwe stadsdichter van Oudewater bekend gemaakt. In het stadhuis vond de benoeming plaats. De presentatie was in handen van Saskia Wulterkens en natuurlijk was onze burgermeester, mr. Pieter Verhoeve, aanwezig voor een prachtige inleiding.

Negen inzenders hadden elk twee gedichten ingeleverd: één gedicht dat als onderwerp ‘Oudewater’ moest hebben en één gedicht dat een vrij onderwerp mocht bevatten. Van de negen inzenders waren er drie genomineerd om aan de jury hun gedichten voor te dragen. Deze jury bestond uit: Harry v.d. Poort (medeorganisator Pracht aan de Gracht), Mevrouw Biemans (voormalige notaris), Bert Vermeij (wethouder) en Marja Verhoeve (echtgenote van onze burgervader en neerlandica). Ons aller bekende taalvirtuoos Otto Beaujon was op dit moment niet aanwezig, maar heeft wel onderdeel uitgemaakt van de jury waarmee de nominaties werden gekozen.

De nieuwe stadsdichter

OA Pracht aan de gracht en Dichters van Oudedewater 150 (2)Drie personen waren genomineerd: Piet Bikker, Geertje Bikker en Nelleke den Boer. Zes mooie gedichten werden ten gehore gebracht en de jury heeft tot nieuwe stadsdichter van Oudewater gekozen:
Nelleke den Boer!

Zij volgt de eerste stadsdichter, José Knuyt, op die twee jaar lang deze eretitel heeft mogen dragen. Ook José droeg nog een mooi afscheidsgedicht voor.
Met dank aan José Knuyt voor haar bijdragen van de afgelopen twee jaar en veel succes voor Nelleke den Boer de komende twee jaar!

Bron: Redactie Oudewater.net | 21 augustus 2016
Tekst: Gerdine van de Ven | Foto’s:  Bert van der Horst

One thought on “De nieuwe stadsdichter van Oudewater is bekend!”

  1. Huub van Doorn zegt:

    Als collega dichter in Oudewater zou ik graag in contact willen komen met Nelleke Den Boer. Is het mogelijk om aan haar mijn e-mailadres door te geven?

Geef een antwoord