De Old Water Dragons vallen weer in de prijzen

Drakenbootvereniging ‘Old Water Dragons’ is op vrijdag 20 januari met 20 peddelaars en een trommelaar afgereisd naar Minden in Duitsland dat 300 km richting Hannover ligt. Aangevuld met leden van de Kaag Dragons en de River Dragons deden ze mee met de wedstrijden voor de Mindener Drachenboot-Indoor-Cup 2017.

De wedstrijd vond plaats in een zwembad en lijkt op een soort touwtrekken met drakenboten. De twee strijdende partijen werden aan elkaar verbonden door middel van katrollen en een touw om aan elkaar te trekken. Je wint door de tegenstander gelijk een meter achteruit te trekken of door iets naar voren te komen en dat volhouden om daar te blijven liggen. Na een minuut gaat de toeter.

In de eerste heat werden de Oudewaternaren in eerste instantie helemaal weggetrokken. Maar ze kwamen uiteindelijk 70 centimeter terug van de meter die was afgenomen. Na deze middelmatige start wonnen ze alle wedstrijden, behalve die tegen de kampioenen. Deze hadden gewoon te veel ervaring en waren zeer goed getraind en ijzersterk.

Al met al werd het team van de Old Water Dragons derde van de 14 verenigingen die meededen. Het is nog geen ander Nederlands team gelukt. In Duitsland is het drakenbootracen een veel grotere sport dan in Nederland. Een bijzondere prestatie dus voor dit enthousiaste team.

Dit jaar zullen ze ook mee doen met het Nederlands Kampioenschap en zijn vast van plan om daar kampioen te worden. Iedereen die het leuk lijkt om eens te gaan kijken, kan Start To Paddle doen. Dan mag je vier keer gratis mee peddelen om te kijken of je het een leuke sport vind. Jeugd vanaf 12 jaar, dames en ook ouderen (oudste lid nu is 70 jaar), iedereen is welkom als je goed kunt zwemmen. Je hoeft er niet groot en sterk voor te zijn. De kracht zit in het synchroon peddelen en techniek. Binnenkort gaat ook de website de lucht in. Info: info@oldwaterdragons.nl.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 27 januari 2017

Geef een antwoord