De vierde social sofa of mozaïekbank in Oudewater trekt veel aandacht

Na de eerste social sofa, zo’n mooie mozaïekbank, in Oudewater, werd voorzichtig over een tweede nagedacht. Nu staat er, door het door Coby Feller aangevoerde initiatief ‘Oudewater Zit Goed!’, alweer de vierde bank. En opnieuw is het een bijzonder fraaie bank die op een speciale en prominente plek in Oudewater staat, op de hoek van de Lange Burchwal en de Kapellestraat, tegenover het Muziekhuis. Deze bank heet dan ook de Muziekbank. Er zou nu eigenlijk ook een aparte social-sofawandeling in Oudewater moeten worden uitgezet.

Alle mensen en organisaties die aan de bank meewerkten mogen trots zijn op het resultaat: Loes en Sebastian van Zuijlen van het Muziekhuis, Jan van Dam (die hem weer plaatste), Saskia en Gijs van der Lee (die een substantiële financiële bijdrage leverden), alle andere donateurs (want er waren nogal wat gewone Oudewaternaren, die zo veel plezier aan een of meerdere banken beleven, dat ze het project graag met een gift wilden steunen) en ten slotte alle mensen die hebben meegewerkt ook deze bank tot een succes te maken: Adria de Wit en Gerard Feller (verantwoordelijk voor het ontwerp), Tiny Dijkstra (die de kleuren bedacht), Jolante Verdel (die veel tekeningen maakte) en ‘last but not least’ die 25 mensen die vlijtig hadden zitten en staan mozaïeken.

Inderdaad is ook deze bank, net als de drie andere, beslist een omweg waard.

Tekst en foto’s redactie Oudewater.net | 18 februari 2019

One thought on “De vierde social sofa of mozaïekbank in Oudewater trekt veel aandacht”

  1. Bert van der Horst zegt:

    In het najaar gaan de Lange Burchwal en Wjjngaardstraat op de schop; dan zal de bank wel weer even verdwijnen uit het straatbeeld.
    Klein detail: de bewoners van de Lange Burchwal zijn niet blij met de renovatie. Doordat op de Wijngaardstraat niet meer mag worden geparkeerd, krijg je waarschijnlijk een overvloed aan bedrijfsbussen voor je raam op de Lange Burchwal.Het wordt dan wel heel donker in de huiskamer.

Geef een antwoord