“De Wilgenstreek” met schitterende expositie in de Wulverhorst

In de Wulverhorst is een prachtige expositie te bezoeken van onbekend werk van onbekende talenten. Het gaat om werken van leden van de Teken- en Schilderclub “De Wilgenstreek”, maar veel, zo niet alle werken zijn van een bijzonder hoge kwaliteit. En deze prachtige tentoonstelling is nog eens gratis te bezoeken ook.

wilgenstreek

wilgenstreek

De expositie van deze schilderijen duurt tot half april, maar later in het jaar komt er weer nieuw werk. De Wulverhorst is hiervoor het best bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 5 en in het weekend tussen 12 en 5. Tussen half april en eind juni wordt de blijvende tentoonstelling onderbroken door een expositie van werken van Marjan de Jong, maar daarna komen er weer werken van “De Wilgenstreek” te hangen.

“De Wilgenstreek” telt  zo’n vijfentwintig leden uit de omgeving. Er wordt vrij geschilderd op dinsdagochtend en donderdagmiddag, terwijl er op woensdagavond een docent komt, die opdrachten geeft.

wilgenstreek

wilgenstreek

Soms is dat een onderwerp, soms een techniek die wat meer aandacht krijgt; bijvoorbeeld een stilleven maken met een beperkt aantal kleuren, een zelfportret of werken met een paletmes.

Ze willen graag laten zien wat we maken en hier in de Wulverhorst zien ze graag iets aan de muren hangen.

wilgenstreek
Zo kunnen ze laten zien wat er allemaal gemaakt wordt en wat er eventueel in de  kunstuitleen te halen valt. Verschillende bedrijven en particulieren maken daar graag af en toe gebruik van. En wie liever zelf iets maakt kan een paar keer komen schilderen om te kijken of dat bevalt. Mogelijkheden te over dus: kijken, lenen of zelf aan de slag gaan; “De Wilgenstreek” nodigt iedereen van harte uit.

wilgenstreek
Bron: De Wilgenstreek | Eindredactie: Oudewater.net | Zaterdag 27 april 2019

Geef een antwoord