Dertig dagen zonder alcohol: wie gaat de uitdaging aan?

Met de campagne ’IkPas’ daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. IkPas loopt van 1 tot en met 30 maart en maakt deel uit van een landelijke campagne.

IkPas richt zich in de regio Utrecht met name op de ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Het doel is een goed voorbeeld te zijn voor kinderen, maar ook het doorbreken van gewoontegedrag.

Elke gemeente in de regio Utrecht organiseert verschillende activiteiten rond IkPas. Wie mee wil doen aan IkPas kan zich via www.ggdru/IkPas aanmelden. Ervaringen kunnen de deelnemers delen op www.facebook.com/ikpasinderegioUtrecht en op Twitter via #ikpasinderegioutrecht. Het doel van de actie is mensen stimuleren om bewuster te kiezen voor wel of niet drinken

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat het voorbeeld dat volwassenen geven belangrijk is bij het gebruik van alcohol door de jeugd. Daarnaast is het belangrijk om de jeugd te laten zien dat het ook gezellig kan zijn zonder alcohol, aldus de GGD.

IkPas is een landelijke campagne ondersteund door het Trimbos-instituut, het lectoraat Verslaving van Windesheim, een aantal gemeenten, GGD’en en instellingen op het gebied van verslavingszorg. Verschillende gemeenten, waaronder Woerden, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, IJsselstein en Lopik, werken samen aan het tegengaan en het voorkomen van alcohol- en drugsgebruik door jongeren. GGD regio Utrecht is projectleider. Meer informatie: www.nuchter-verstand.nl.

Bron: Zenderstreek | 15 februari 2016

Geef een antwoord