Diede de Groot opnieuw gelauwerd, nu met een stadspenning

Vrijdag ging de rode loper weer uit voor Diede de Groot. In het stadhuis kreeg de rolstoeltennisster niet alleen een feestelijk onthaal, maar zij ontving uit handen van sportwethouder Walther Kok een stadspenning. Dit vanwege het bereiken van de eerste plaats op de wereldranglijst en de voorbeeldfunctie die ze daarmee vervult.

De rolstoeltenniscarrière van Diede de Groot ontwikkelt zich stormachtig. Na haar zilveren medaille in het dubbelspel op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, schreef ze vorig jaar Wimbledon op haar naam. Begin dit jaar toonde de 21-jarige Oudewaterse de sterkste bij de Australian Open in Sydney. Door deze en andere overwinningen bezet Diede sinds kort de eerste plaats op de wereldranglijst.

Voor het gemeentebestuur reden genoeg om haar andermaal in het zonnetje te zetten. Dit keer in het stadhuis op de Visbrug. Dat gebeurde in het bijzijn van familieleden, vrienden en bekenden van Diede. Wethouder Kok bood haar namens het gemeentebestuur de stadspenning aan, met een bijbehorende oorkonde. ,,Jij krijgt deze onderscheiding voor je enorme doorzettingsvermogen en inzet die ertoe geleid hebben dat je je nu nummer één van de wereldranglijst mag noemen in het enkelspel rolstoeltennis. Daarmee ben jij een voorbeeld voor veel van je leeftijdgenoten’’, zo prees Kok zijn succesvolle plaatsgenoot. Om er nog aan toe te voegen: ,,Oudewater is met zijn Heksenwaag toch een beetje de stad van de magie. En als het dan net zoals vandaag vrijdag de 13e is, dan zou ik me kunnen voorstellen dat je de deur niet uit durft en lekker thuisblijft om rampspoed te voorkomen. Maar zo zit jij niet in elkaar. Jij gelooft vooral in jezelf en dat heeft jou tot nu toe al erg ver gebracht.’’

De stadspenning is een blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid. Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen voor een stadspenning in aanmerking komen.

Bron: Gemeente Oudewater | 13 april 2018

Geef een antwoord