Diede de Groot zilver in dubbelspelfinale

Het was een Nederlands onderonsje gisteren in de dubbelfinale van het rolstoeltennis op de Paralympische Spelen 2016 in Rio.

Rolstoeltennisster Jiske Griffioen won samen met Aniek van Koot, die ze gisteren nog versloeg in de enkelfinale, de dubbelspelfinale van het eveneens Nederlandse duo Marjolein Buis/Diede de Groot, 6-4, 6-2.

Het leek een gemakkelijke opgave te worden voor Griffioen en Van Koot, die snel op een 5-1 voorsprong kwamen in de eerste set. Toch werd het nog even spannend toen Buis en De Groot terugkwamen tot 5-4.

Daar bleef het echter bij en de set werd binnengehaald door Griffioen en Van Koot, 6-4. In de tweede set kwam de overwinning van Griffioen en Van Koot niet meer in gevaar.

Het Nederlandse duo, dat op de Paralympische Spelen in Londen nog zilver won, verloor op het toernooi in Rio geen enkele set.

Enkelspel Diede

Diede de Groot werd vierde in het enkelspeltoernooi en deze zilveren dubbelspelmedaille is haar eerste paralympische plak.

Diede over haar verlies in het enkelspel: “Ik baal echt, je kunt het aan mij zien. Ik zat er zo dichtbij.” Diede de Groot was in tranen na het verlies in de wedstrijd om het brons tegen Japanse Yui Kumiji. “Gezien de omstandigheden ben ik toch een soort van trots op mezelf.”

De Groot verloor dinsdag in de halve finales met 4-6, 6-4, 7-6 (7-3) van Jiske Griffioen, de nummer één van de wereld, en die titanenstrijd zat nog in haar gedachten. “De wedstrijd was laat en ik ging dan ook laat en verdrietig slapen. Dan word je niet lekker wakker. Van mij had er nog wel een dagje tussen mogen zitten.”

Bron: NOS/Oudewater.net | 17 september 2016

Geef een antwoord