Drakenbootfestival opnieuw geslaagd

Opnieuw een kleurrijk spektakel het Drakenbootfestival in Oudewater: sportief en gezellig voor jong en oud en heel leuk om naar te kijken. Zestien teams deden mee aan dit tweede festival dat op initiatief van de Old Water Dragons in navolging van de vorig jaar door Jeroen Hotze georganiseerde eerste uitvoering van dit spektakel op de Hollandsche IJssel  en waar echt honderden belangstellenden op af waren gekomen. 

Met ludieke namen als Volgasplein, Old Waters Angels, Medisch Drakenteam en Uitgeroeid en nog veel meer leuke vondsten, roeiden in inmiddels al aardig bij het Oudewaterse beeld passende drakenboten, twee aan twee in een viertal poules; in een poging door te stomen naar de halve finale.

Drakenboot 26 5 2018 058 (2)

Ze startten deze maal vanaf een ponton bij de Cosijnbrug terwijl de finish ter hoogte van het gasplein was gesitueerd met in elke boot een trommelaar en een stuurman. Alle teams waren duidelijk herkenbaar aan hun shirts, zodat er een kleurrijk schouwspel op de IJssel te zien was.

Drakenboot 26 5 2018 047 (2)

Er werd 200 meter met ferme slagen – en als het goed was, luisterend naar de trommelaar, helemaal synchroon – tot aan de finish afgelegd. De kijkers werden naast het beeld vergast op een begeleidend  commentaar uit de speakers.

Drakenboot 26 5 2018 107 (2)
Inmiddels was het ook op de kade behoorlijk druk geworden. Rijen dik stonden de toeschouwers om de verschillende teams aan te moedigen. Bij het aanbod van hapjes en drankjes  was er nauwelijks doorkomen aan. Het weer werkte goed mee en  de 50-60 vrijwilligers hadden eer van hun werk.

Uiteindelijk eindigde op vier De Medische Draken, op drie Uitgeroeid , op twee OZV  en op één De Lamme Kikkers (het team van Hout- en Rubberhandel Snel).

Drakenboot 26 5 2018 084 (2)De Lamme Kikkers mogen dus door naar de NK Drakenboot, dat dit jaar plaatsvindt op 22 en 23 september op de Bosbaan in Amsterdam.
Een volgend jaar vast weer terugkerend spektakel: leuk!

En wat betreft de afterparty langs de Noord-IJsselkade met een dj,  ook die was weer dik in orde.

Bron: Redactie Oudewater.net | 29 mei 2018
Foto’s: Bert van der Horst

Nota bene: De tekst is op donderdag 7 juni op twee punten gerectificeerd: de uitslag en de datum van de NK!

Geef een antwoord