Een cadeau – de ijsbaan

20180105_Curling-competitie_André-Groen_IJsbaan-Oudewater_004Je zult je 75e verjaardag maar willen vieren met de hele gemeenschap van Oudewater! Op dat idee kwam André Groen en hij besloot om Oudewater gedurende een kleine maand een ijsbaan ter beschikking te stellen.Dank,  André, dank! Je zult er zelf ongelofelijk veel plezier aan beleefd hebben, want wat hebben er veel mensen gebruik van gemaakt!

Vanaf het moment dat de baan open was, was het een drukte van belang. Er zijn zeer uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor klein en groot, voor jong en oud! De mooiste foto’s hebben we voorbij zien komen op Facebook. Annemarie Thomas en Barbara de Loor hebben schaatslessen gegeven. Er zijn wedstrijden georganiseerd. En laten we de curling competitie niet vergeten. 20180105_Curling-competitie_trofeeën_IJsbaan-Oudewater_055Maar liefst 66 teams hadden zich aangemeld! Dan hebben we het gewoon over 400 à 500 mensen, die spontaan meededen.  En wat dacht je van de groene fluitketels: donkerGROEN en lichtGROEN! Verzin het maar!

20180105_Curling-competitie_brons_IJsbaan-Oudewater_076Afgelopen vrijdag was de finale van het curlen. Op de derde plaats kwam Oranje Boven, de tweede plaats  was voor het team van  Op Glad IJs en de winnaar waren de Schoonvegers. 20180105_Curling-competitie_zilver_IJsbaan-Oudewater_083Het was een zeer spannende finale en dat werd nog eens benadrukt door de opperstalmeester Gé Sluijs, die het aan elkaar praatte. 20180105_Curling-competitie_goud_IJsbaan-Oudewater_086Wat een spreker is die man (voor het geval je dat nog niet wist!).

En ja hoor, daar waren de vrijwilligers weer…. 130 vrijwilligers hebben de handen ineen geslagen om er weer een succes van te maken, scheidsrechters, ijsmeesters, de activiteitencommissie, de baan onderhouden (met al die regen), de planning, het geheel opbouwen en weer afbreken.

En weer veel sponsors. Ik kan ze onmogelijk allemaal noemen, maar hierbij een aantal Jan Snel Containers, het Muziekhuis, de Klaproos, verschillende horecabedrijven die voor de inwendige mens zorgde, Joia, De Kroeg, 3 Keuken & Bar, Lumière en Jill House, waarbij zij bescheiden prijzen rekenden (om het leuk te houden). Bakkerij Stijnman, die ruim 250  oliebollen heeft gesponsord, kaasjes van Vepo Cheese, Jan van Dam Transport en nog vele anderen!

20180105_Curling-competitie_meten-is-weten_IJsbaan-Oudewater_ 019Zoals een horecaondernemer sprak over de omzet:  daar zou een gemiddelde horeca ondernemer jaloers op worden. Geweldig toch!

Dat is nu echt weer Oudewater! Chapeau voor de organisatie, de vrijwilligers en de sponsors!
En in het bijzonder André Groen!

Bron: Oudewater.net | 8 januari 2017
Tekst: Gerdine van de Ven | Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord