Een kleurrijk carnaval voor iedereen in Uivergein

Alaaf! Afgelopen zaterdag werd met de overhandiging van de sleutel van de stad aan de 44de Prins Carnaval Rafaël, zoon van Gé Sluijs (de 6de, 11de en 25de Prins Carnaval), het vierdaagse Carnavalsfeest in Uivergein gestart.

24-2-2017_Sleuteloverdracht-Carnaval_095Dit jaar mocht burgemeester Pieter Verhoeve een bijzondere sleutel overhandigen, namelijk een roze. Het thema dit jaar is ‘Kleurrijk met elkaar’ of zoals de prins in zijn toespraak zei; “Carnaval is voor iedereen. Wie of wat je ook bent!”. In dit thema was dit jaar de Rotterdamse travestiet Fred Reinerie, stagenaam ‘Esther Hofman’, uitgenodigd om het publiek te vermaken. Zo zong ze een nummer onder de begeleiding van de prins en zette ze de burgemeester meermaals voor gek.

24-2-2017_Sleuteloverdracht-Carnaval_216Slapleuter van het jaar was Fred van Schaik; de voorman van Van Schaik Grafimedia, ook wel de leverancier van het jaarlijkse carnavalsboekje. Daarnaast is Fred ieder jaar aanwezig als fotograaf bij verschillende grote Oudewaterse evenementen, waaronder de sleuteloverhandiging. En zit hij in het bestuur van het Statenbad Oudewater.

24-2-2017_Sleuteloverdracht-Carnaval_268Na afloop van de sleuteloverhandiging in het stadhuis werd het feestje voortgezet in De Klepper aan de overkant. Waar nog tot in de late uurtjes door is gefeest.

 

 

Bron: Oudewater.net | 26 februari 2017
Tekst: Martijn de Wit | Foto’s & film: Bert van der Horst

One thought on “Een kleurrijk carnaval voor iedereen in Uivergein”

  1. Aad zegt:

    Mooi verhaal en mooi gefilmd!

Geef een antwoord