Een nieuwe trekpleister in Oudewater: de mozaïekbank

Coby Feller wilde ook heel graag iets bijdragen aan de viering van 750 jaar stadsrechten van Oudewater en kwam op het idee een mozaïekbank te gaan maken. Om dat plan te kunnen realiseren had veel en veel meer voeten in de aarde dan ze zich vooraf  had kunnen bedenken.

Via een organisatie die daar al jaren mee bezig was kwam ze erachter dat er nogal wat geld voor nodig was om haar idee te verwezenlijken. Via PROUD kwam ze terecht bij Gerdine van de Ven, die me later vertelde dat zij veel bewondering had voor het doorzettingsvermogen van de steeds maar volhardende Coby Feller. Gerdine had effectief meegeholpen de nodige financiën bij elkaar te sprokkelen. Er waren uiteindelijk veel mensen die wilden bijdragen en heel veel die wilden helpen om de bank naar een voorlopig ontwerp uit te voeren.

Oudewater-mozaíekbank-4-7-2015 206

Gaandeweg werd het eerste ontwerp steeds meer verfijnd en er moest hard gewerkt worden om de bank tijdig klaar te hebben. Maar dat is gelukt. Op 4 juli 2015 om 12.30 uur werd de bank onthuld door wethouder Bert Vermeij en Karin Feller. De eerste vertelde dat steeds weer opnieuw bleek dat mensen in Oudewater samen met elkaar iedere keer iets bijzonders goed kunnen neerzetten. Hij was regelmatig gaan kijken en zag de bank steeds mooier worden. Bij de werkelijke onthulling bleek de ontknoping even wat lastig, maar ook dat lukte na enige inspanningen. Een schitterende bank werd onthuld voor een groot publiek.

Oudewater-4-7-2015 MozaíekBank 222

Coby Feller bedankt iedereen die zijn bijdrage aan de bank had geleverd duidelijk uit de grond van haar hart. Deze bank is een bijzonder fraai exemplaar en dus alweer een aanwinst voor de prachtige stad die Oudewater toch al is.

Overigens is Coby Feller hard aan het denken om nog een bank voor Oudewater te realiseren. Dus …

 Bron: Redactie Oudewater.net | 6 juli 2015
Foto’s: Bert van der Horst

2 thoughts on “Een nieuwe trekpleister in Oudewater: de mozaïekbank”

 1. Linda zegt:

  Trots op mijn moeder, zus en niet te vergeten mijn vader 🙂

 2. Saskia van der Lee zegt:

  Is het een idee een eventuele derde mozaïekbank te wijden aan het thema touw (van grondstof naar eindproduct)? Ik ben zelf helemaal niet creatief, maar zou eventueel wel een financiële bijdrage willen leveren. Een dergelijke bank zou bijv. prachtig op zijn plaats zijn in de nieuwe wijk De Oude Touwfabriek.

  Hartelijke groeten,

  Saskia van der Lee
  Hekendorperweg 37
  0348 56 43 47

Geef een antwoord