Eén seizoen ‘Oudewater.net’

Wegwijs worden en zoeken naar data van evenementen, adressen en wetenswaardigheden over Oudewater is niet langer een tijdrovende bezigheid. Sinds in april van dit jaar de website www.oudewater.net de lucht in ging, zijn alle informatiestromen betreffende toeristische zaken, evenementen en nieuws gekanaliseerd en beschikbaar voor iedereen.
Met als slogan ‘Ervaar Oudewater’ is de website Oudewater.net een bron van informatie. De organisatoren noemen het een unicum, elke maand stijft het aantal bezoekers van de site, de teller staat nu op 16.000.

Informatiestromen gekanaliseerd

In september van het vorig jaar plaatste Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater, STRO, een oproep in De IJsselbode waarin vrijwilligers gevraagd werd hun medewerking te verlenen  bij het componeren van een officiële informatiewebsite ten behoeve van inwoners en toeristen en deze te willen updaten in de toekomst. Zes mensen meldden zich aan Danny Jolink, Judith Verhoef, Gerdine van de Ven, Marion Nouens, Aad Kuiper en Dennis Muys. De laatste vier gingen effectief aan de slag, allen met ervaring in communicatie en media. Ze maakten een plan van aanpak, een begroting en na een briefing werd aan een online bureau de opdracht verstrekt met spoed een website te bouwen. bekostigd door STRO en de gemeente Oudewater.
“Het was een race tegen de klok”, vertelt Gerdine van de Ven, marketingspecialist, voorzitter van Oudewater.net en beheerder van de evenementenkalender. “Het lukte om de website live te krijgen, bij de opening van het toeristenseizoen in april.”
“In het verleden had menige vereniging of stichting zijn eigen website en daar bleef het bij”, licht Marion Nouens, die de eindredactie voert en voor de sociale media zorgt, toe. Haar achtergrond is reclame en mediastrategieën. “Onze intentie is de versnipperde informatie op één punt bijeen te brengen, toegankelijk voor iedereen. We stimuleren verenigingen en stichtingen die activiteiten organiseren ons data en bijzonderheden te laten weten, via de aanmeldbutton. zodat wij er een verhaal van kunnen maken en snel op www.oudewater.net kunnen plaatsen. Laatst nog voegden we het hoofdstuk ‘Trouwlocaties’ toe.”

Website met informatie en nieuws

De website is overzichtelijk ingedeeld. De hoofdstukjes: Beleven, Bekijken, Doen, Proeven, Slapen, Bezoeken en Ontdekken bevatten informatie en met een doorklik kom je achtergronden te weten. Het lopend beeld reikt nieuwe ideeën aan.Aad Kuiper, eerder manager in het onderwijs, vergaart nieuws, youtubefilmpjes en foto’s. Hij vertelt dat iedereen leuke reacties, ervaringen of verhaaltjes over Oudewater en haar historie in een blog kan plaatsen, als hij of zij zich aanmeldt via de website. “Er ontstaat dan levendigheid te midden van feiten. Zo schreven o.a. burgemeester Pieter Verhoeve, mandenvlechter Fons Vermeij en 750 jaar stad voorzitter Michel van der Laan al een blog op de site.”
Marion: “We verzinnen ook regelmatig leuke acties, die ten doel hebben Oudewater onder de aandacht te brengen bij een breed publiek binnen en buiten de regio, zoals laatst de fotowedstrijd. Daarbij is er ook een mogelijkheid voor ondernemers iets meer over hun onderneming te vertellen op een speciale pagina.”
“Het Oudewater.net team krijgt positieve reacties te horen over de website”, vertelt Gerdine. “Om de website up to date en draaiend te houden besteden we er als vrijwilliger per persoon 40 uur per maand aan. Hierbij zijn de social media Facebook, Twitter en Google Plus inbegrepen. Aan Engelse, Franse, en Duitse tekstvertalingen wordt deze winter hard gewerkt. Zo houdt www.oudewater.net de promotietouwtjes van de touwstad stevig in handen.

De IJsselbode | Lia de Vries | 9 december 2014

Noot van de redactie van Oudewater.net

In tegenstelling tot wat in het artikel vermeld staat, zijn Danny Jolink en Judith Verhoef vanaf dag één onderdeel geweest van de werkgroep. Ook zij zijn betrokken geweest bij de realisatie en lancering van de website Oudewater.net. Zij zijn op een later moment gestopt met hun werkzaamheden binnen de werkgroep.

Geef een antwoord