Een sportieve tocht voor de scouting en de bewoners van de Wulverhorst

Afgelopen week stond Oudewater vol met 750 enthousiaste wandelaars die de jaarlijkse avondvierdaagse kwamen lopen. Deze vierdaagse die door de Vrienden van Oudewater is georganiseerd neemt de wandelaars mee over verschillende routes binnen Oudewater.

Naast alle scholen en verenigingen die mee lopen is er ook altijd een bijzondere groep te vinden tussen alle wandelaars. Namelijk de bewoners van de Wulverhorst en de Schuylenburcht. Samen met verschillende vrijwilligers, familieleden en verzorgers worden deze bewoners in rolstoel meegenomen over de routes.

Scouting Oudewater

Afgelopen dinsdag 25 mei was het de beurt aan de Scouting Jorisgroep Oudewater om de bewoners te begeleiden.

foto_avondvierdaagse_31-5-2016

Elk jaar is het weer de vraag of er genoeg mensen zijn om alle bewoners te kunnen begeleiden. De groep bewoners die mee wil, wordt elk jaar groter en niet iedereen heeft een vaste begeleider. Dit jaar waren er gelukkig genoeg aanwezigen om niet alleen elke bewoner die meewilde te kunnen begeleiden, maar ook om elkaar af te wisselen.

De route

De route ging zoals elk jaar via de Vierbergenweg, over de Populierenweg en weer terug via de Kabelslag naar de Markt. Alles bij elkaar is het een kleine 5 kilometer die wordt afgelegd. Aan het einde van de tocht wachtte op de markt voor alle bewoners en begeleiders een ijsje van ‘Roberto’.

Tekst: Martijn de Wit | Foto’s: Johan van Dijk en Corrie van der Heijden
Film: Conny de Jong – Vrienden van Oudewater
Bron: Oudewater.net | 31 mei 2016

Geef een antwoord