Voor het eerst ‘Sinds 1265’

‘Sinds 1265’ werd voor het eerst in Oudewater georganiseerd als opvolger van de Nacht van de Geschiedenis en in navolging van de Oude Ambachtenmarkt van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Het werd, ondanks het wat tegenvallende weer een gezellige en geslaagde markt. Dat vonden ook de organisatoren, ‘Vrienden van Oudewater’.

De bezoekers zagen er allerhande oude ambachten uitgevoerd worden: een smid, een mandenvlechter, een pottenbakker en nog veel meer. De lokale winkeliers hadden ook heel erg hun best gedaan door met leuke kortingen te werken. Je trof een midwinterhoornmaker en een glasgraveur, een stand met beren en een stand met sieraden.

1265-smid-IMG_4106 1265-scouting-IMG_4130

De scouting was er met allerlei activiteiten en je kon er oude auto’s, tractoren, koetsen en een bus bewonderen. Er werd gewassen, gehandwerkt, gekantklost, gebreid en er werden messen geslepen en wafels gebakken.

Acts en toneelstukjes

Allerlei acts en toneelstukjes waren bedacht om van te genieten, maar in het Stadhuis kon ook geluisterd worden naar het verhaal over de Oudewaterse Moord.

 1265-papekop-zingt-weer-IMG_41211265-poorters-IMG_4128

Op de Markt kregen het kinderkoor van het Muziekhuis, ‘Papekop zingt weer’, Oudewaterse nonnen en spelers met een stuk over de Oudewaterse geschiedenis de ruimte.

En nog veel meer

1265-druiven-bernard-IMG_4133Druiven trappen, mosterd, kaarsen, chocola, kaas, wol en linnen stonden elders weer centraal. Hindelooper schilderkunst, sieraden in allerlei soorten en maten, juthout, en nog veel meer.

‘Vrienden van Oudewater’ bleek blij met het resultaat waar ze bijna een jaar mee bezig waren geweest en waar weer heel wat vrijwilligers – bouwploeg, catering, toneelspelers – hun bijdragen aan hadden geleverd.

 1265-catering-1-IMG_41351265-catering-2-IMG_4099

Ze mochten terecht blij zijn, want aan heel wat bezoekers was een leuk dagje bezorgd.

Bron: Redactie Oudewater.net | 3 oktober 2017

One thought on “Voor het eerst ‘Sinds 1265’”

  1. Rob de Jong zegt:

    Het was erg leuk om al die oude beroepen en dingen te zien.
    Ook de complimenten aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bij gedragen om dit mogelijk te maken. Ondanks het mindere weer heb ik genoten.

Geef een antwoord