Eerste Duurzame Markt Oudewater; lekker, leuk & gezond!

Duurzaam Oudewater; wie wil dat nu niet? Op zaterdag 10 oktober wordt in het centrum van Oudewater de eerste Duurzame Markt gehouden van 10.30 tot 16.00 uur.

Op de markt valt veel te beleven, te proeven en te doen. Vele lokale en lekkere producten worden gepresenteerd vanuit de directe omgeving. Je zult verbaasd staan over wat er allemaal is!

Er wordt praktische informatie verstrekt over producten/diensten met een duurzaam én lokaal karakter. De markt heeft als doel duurzaamheid zo veelzijdig en aansprekend mogelijk onder de aandacht brengen zodat we gemotiveerd worden tot duurzaam koop- en leefgedrag. Lokale duurzaamheid willen we ondersteunen en daarnaast op een aantrekkelijke manier voor thuis en op het werk allerlei praktische ideeën aanreiken.

De weg naar duurzaamheid is breed

Duurzaamheid kan je op vele manieren zelf vorm geven. Maar de vraag is vaak hoe? Vernieuwende ideeën zullen op de markt te zien zijn. Goed voor het milieu is regelmatig ook goed voor je portemonnee. Duurzaamheid kan ook mooi en makkelijk zijn! Dat wil deze markt laten zien. Er zijn zo’n veertig verschillende stands met veel lokale ondernemers. De markt is onderverdeeld in vier thema’s; Voedsel, Energie, Hergebruik / Afval en Mobiliteit. Bij verschillende stands kan je gratis energieadvies en duurzaamheidstips op maat krijgen. Er zal op de markt op de brug bij de Heksenwaag voor het eerst in Oudewater een Share Fair (weggeefplein) worden gehouden waar men goede (klein huishoudelijke) spullen gratis afstaat aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Voor grote meubels of witgoed kan een advertentie geplaatst worden op een prikwand. Vanaf 10.00 kunnen goede en nette spullen ingeleverd worden. Hergebruik is een belangrijk thema in duurzaamheid. Het bespaart grondstof, energie en co2-uitstoot.

Maar er is ook veel te beleven. Op de Visbrug kan je een Twizy uitproberen (een elektrische auto) of stap op een Steppi-E. Vaar gratis een duurzame boottocht met de Geelbuik door Oudewater, die tegenwoordig elektrisch vaart. Kom luisteren naar het pop-up koor o.l.v. Loes en Sebastiaan van Zuijlen van 123-zing, en trommel eens op rommel! Leuk voor en met de kinderen. Er is een energie-quiz met mooie prijzen. Er is veel te doen en te beleven. Deze markt werd mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit de gemeente Oudewater. Vanuit het Platform Duurzaam Oudewater is dit initiatief opgepakt en vormgegeven tot een aantrekkelijke markt.

Kom en laat je inspireren!

Bron: Gemeente Oudewater | 1 oktober 2015

Geef een antwoord