Eerste Hekendorper Opduwerdag: gezellig festijn

De eerste Hekendorper Opduwerdag mocht volgens heel veel mensen, toen de dag pas halverwege was, echt wel al geslaagd genoemd worden. Wat een drukte, wat een gezelligheid, wat een leuke bootjes, wat een sfeer. Als het voortdurend zo gebleven is, is een dergelijk feest voor de organisatoren Jeroen Hotze en café Goejanverwelle duidelijk voor herhaling vatbaar.

Het was heel druk in de Hekendorpse Buurt richting Hekendorp. Toevallig reden er veel oldtimer busjes en andere klassieke auto’s in en rond de sluis bij de Dubbele Wiericke waar de Opduwerdag zou plaatsvinden en dat was een leuke voorbereiding op wat er komen ging. En die drukte was nog niets vergeleken bij hoe druk het in Hekendorp zelf was. In de Hollandsche IJssel, in de Dubbele Wiericke en in de sluis om van het ene vaarwater in het andere te komen, was het een drukte van belang met allerlei soorten boten en bootjes. En daaromheen stonden toch gauw veel meer dan honderd  mensen te genieten van het schouwspel of het shantykoor ‘De Vlister Zangers‘ met iets te eten – een lekker stukje vis bijvoorbeeld – of wat te drinken.

Eerste-hekedorper-opduwerdag-DSCN0822Shipdock VI werd geduwd of getrokken door kleinere bootjes. Iemand die heel regelmatig bij die sluis verblijft vond het prachtig, maar hij moest wel voortdurend blijven opletten om eventueel onhandige manoeuvres van een enkele schipper te voorkomen.

 

Eerste-hekendorper-opduwerdag_DSCN0831Wat een leuke bootjes om naar te kijken; wat een gigantische wolken rook braakten ze soms uit; wat een bedrijvigheid op het water en wat een belangstelling langs de kant.

 

 

Eerste-hekendorper-opduwerdag-DSCN0830

Achter café Goejanverwelle was het met het shantykoor en een drankje en een hapje goed toeven. Het weer viel alles mee.

 

 

Als de sfeer tijdens de barbecue ’s avonds en met het optreden van Rachel Stalvord en de Outlaws, die na een jaar of vijftig terug waren in Hekendorp ,zo gebleven is, was het echt een feestje dat de Hekendorpers zich nog lang zullen heugen.

Eerste-hekendorper-opduwerdag-DSCN0842

Tekst en foto’s: Aad Kuiper | Eindredactie: Oudewater.net | 20 juni 2016

Geef een antwoord