Eerste lustrum Pracht aan de Gracht wordt Feest!

Dit jaar voor de vijfde keer op rij: het culinair en culturele evenement Pracht aan de Gracht in het oude centrum van Oudewater op vrijdag 18 augustus. Vanwege het 5-jarig jubileum is het thema: Feest!

Het bekende recept van heerlijke streekgerechten voor vaak maar 5 euro is bij veel inwoners bekend en geliefd. Vanwege het thema Feest zullen twee jazzbands er voor zorgen dat de beentje makkelijk van de vloer komen.

Er zijn twee podia, op de Markt en op de Visbrug, maar sommige muzikanten trekken ook gewoon door de straten. Dr. Brass, Fudge en Anne de Wit zullen een muzikale bijdrage leveren. Fudge is ook een feestband voor de jonge studenten en Dr. Brass, een achtkoppige brassband, mocht terugkomen vanwege hun succes tijdens de vorige editie. Anne de Wit komt uit de regio en haar eerdere optredens werden zeer gewaardeerd.

Maar er is meer. Zo zullen een aantal lokale dichters, stadsdichteres Nelleke den Boer, Huub van Doorn, Maartje van den Bosch en Hanneke Leroux, hun gedichten met het publiek delen. Want Pracht aan de Gracht is  meer dan lekker eten.

Het evenement begint om 17.30 uur en wordt rond 22.00 uur afgesloten. De organisatie verwacht opnieuw rond de 3.000 bezoekers voor deze geliefde afsluiting van de zomervakantie. En de afgelopen jaren hebben geleerd, regen of zonneschijn, Pracht aan de Gracht is altijd fijn!

Geef een antwoord