Eerste optreden Spelenderwijsorkest Oudewater

Muziek-verbroedert_muziekschool-11-10-2016-013-2Afgelopen week vonden de eerste optredens van de eerste Spelenderwijsorkesten in Oudewater plaats. Nadat leerlingen van de Jozef- en de Mariaschool én op school én in de nieuwe Muziekschool een aantal weken hadden geoefend kwamen ze nu het geleerde in praktijk brengen. En het resultaat mocht er wezen.
Muziek verbroedert, dat was duidelijk te merken.

Oefenen in de Muziekschool

Kinderen van groep 5 t/m 8 van de Jozefschool en de Mariaschool samen kregen de afgelopen weken in het Muziekhuis Oudewater onder schooltijd een kennismaking met allerlei popinstrumenten. Ze hebben in de eerste les aan vier instrumenten kunnen snuffelen (drum, keyboard, basgitaar en elektrische gitaar) en hebben in de volgende les geleerd daar een aantal noten en ritmes op te spelen.

keyboards_muziekschool-11-10-2016-2-003-2Dat ging al vrij snel behoorlijk goed. Maar dat is niet zo vreemd, want voor elk instrument hadden de kinderen een gespecialiseerde docent.

Oefenen op school

Op school werken de leerlingen onder begeleiding van hun eigen leerkracht met de muziekmethode 123ZING. En dat sluit natuurlijk naadloos op elkaar aan. De methode is landelijk uitgezet en wordt op zo’n duizend scholen gevolgd. Het ‘Opa-oma-lied’ werd maar liefst 160.000 keer op YouTube bekeken. Ook het idee van het Spelenderwijsorkest kan door andere muziekscholen overgenomen worden. Op die scholen wordt tegenwoordig ook de muziekles via het digibord gegeven en kan het niet anders dat de resultaten nog beter zijn dan voorheen.

Indrukwekkende uitvoering in Muziekschool

Afgelopen dinsdag kwamen alle instrumenten samen en vormden we een echt orkest. Een indrukwekkende drumsectie werd gevolgd door een prachtige baspartij, waarna de aanwezige toehoorders de keyboards en gitaren hoorden.

Pop-orkest_muziekschool-11-10-2016-2-008-2Allemaal samen was het een echt poporkest.
Direct na de uitvoering kwam Kirsten Vermeij onder (gedeeltelijke) begeleiding van en samen met het orkest het inmiddels bekende ‘Opa, oma, mag het wat zachter, alsjeblieft?’ nog maar eens ten gehore te brengen.

Nog meer muziek

Natuurlijk kunnen kinderen die verder willen met muziek daarvoor terecht op de Muziekschool. Maar ook op school wordt opnieuw professionele aandacht aan muziek gegeven. Dan echt met andere muzieksoorten: eerst volgt harmonie en fanfare en later in het jaar klassiek.

Ook binnen de muziekschool zelf staan de ontwikkelingen niet stil. Na de herfstvakantie gaan de lessen voor 4- en 5-jarigen en die voor de 6- en 7-jarigen van start. Wellicht wordt Oudewater wel opnieuw ‘De muziekstad’; net als in de jaren ’70.

Bron: Oudewater.net | 13 oktober 2016
Tekst: Aad Kuiper
| Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord