Eetbaar Oudewater

Een Oudewaterse delegatie bracht een jaar of twee, drie geleden een bezoek aan de ‘eetbare stad’ Andernach, waaruit het plan ontstond in Oudewater iets soortgelijks tot stand te brengen.
Er werden ‘kruidenbakken’ geplaatst bij de horeca op de Markt en werden drie plekken in Oudewater ingericht, waar Eetbaar Oudewater beleefd en geproefd kan worden: de parochietuin achter de Oud-Katholieke kerk, het plantsoentje bij het Rode Dorp en tenslotte de Eet- en Beweegtuin aan het Toleind.

In de hal van Hoveniersbedrijf Brand bv werden belangstellenden verwelkomd met een glaasje bronwater waarin munt, citroen en vlierbessensiroop het een verrassend aangename smaak gaven.

Burgemeester Pieter Verhoeve gaf, na een warm welkom, het woord aan Klaas-Hemke van Meekeren, beter bekend als de polderprof.

Hij organiseerde destijds de reis naar Andernach en sprak daar enthousiast over.

Wethouder Bas Lont bedankte heel veel mensen die vrijwillig hun medewerking aan dit project hadden gegeven, waaronder  Carla Hesling en Peter Huitker.

Zij hebben de zorg voor de parochietuin op zich genomen. Margo Stekelenburg, heeft de verantwoordelijkheid voor de tuin bij het Rode Dorp en Joost Brand van het hoveniersbedrijf zorgt ervoor dat er ‘gebermsnackt’ kan worden.

Nelleke den Boer

Nelleke den Boer, Oudewater’s stadsdichteres, droeg een toepasselijk ‘duurzaam’ gedicht voor (want ze had het al een keer eerder voorgedragen), waarna Geral Overbeek een en ander vertelde over wat er zoal viel te snoepen uit de schijnbaar wilde berm naast het hoveniersbedrijf, in die zogeheten Eet- en Beweegtuin.

Angela 

Sportinstructeurs Angela en David van de sportschool van Richard Proost zetten heel wat aanwezigen ertoe om lekker te gaan bewegen met behulp van de aanwezige toestellen.

Een van hen was wethouder Walther Kok, die destijds ook Andernach bezocht.  Na het ‘bermsnacken’ en bewegen in die Eet- en Beweegtuin werd er nog even nagepraat onder het genot van opnieuw een bijzonder glaasje en een even bijzonder hapje. Tenslotte kreeg iedereen nog een aardige, maar ook bijzondere herinnering mee. En nu kan iedereen gaan genieten van Eetbaar Oudewater. Meer informatie op hun webpagina bij Oudewater.net – Eetbaar Oudewater – en op hun eigen Facebookpagina.

Tekst: Redactie Oudewater.net | Foto’s: Oudewater.net-fotograaf: Bert van der Horst | dinsdag 14 mei 2019

 

 

 

Geef een antwoord