In en rondom Oudewater, een wandeling door prachtige en unieke natuur

Op zondag 13 november is er een Te Voet wandeling vanuit Oudewater en omgeving. In de Lopikerwaard en het natuurgebied ten noorden en ten oosten van de stad.

Het startpunt is vanaf de parkeerplaats aan Statenland/Utrechtse Straatweg bij de bushalte tegenover het zwembad. Hier stopt bus 107 van Gouda naar Utrecht vice versa.

Er zijn 2 afstanden: 10 en 15 km, die individueel gelopen kunnen worden aan de hand van een routebeschrijving en kaart. U kunt starten vanaf 10 uur. De begeleide wandeling van 15 km start om 11 uur.

We lopen over een houtkade/tiendweg richting Hekendorp. Daar kan eventueel een horecastop worden gemaakt. Daarna via een prachtig onverhard pad langs de Hollandse IJssel weer richting Oudewater. Via een natuurgebied naar de noordkant en via een kade weer terug. De korte route gaat via het pad langs de Hollandse IJssel weer terug naar het beginpunt. In Oudewater zijn verschillende horecagelegenheden om wat te drinken en te eten.

Het is ook mogelijk om halverwege in Hekendorp op bus 107 te stappen terug richting Oudewater en deze stopt bij het beginpunt. De wandeling is dan circa 5 km.

Tijdens de begeleide wandeling wordt uitleg gegeven aan de hand van een kaart welke andere wandelmogelijkheden er rond Oudewater allemaal zijn. Deze wandeling valt in een wandelknooppuntennetwerk van West Utrecht, Zuid Holland en biedt veel aansluitmogelijkheden.

De route loopt grotendeels over onverharde paden die modderig kunnen zijn. Houdt daar met uw schoenen rekening mee. Deze route is niet geschikt voor honden.

Opgave s.v.p. bij Peter Both : ptboth@hotmail.com of via 06-29625545

Bron: Peter Both | 12 november 2016

 

Geef een antwoord